Amenzi de 17.000 de euro pentru proprietarul unui magazin românesc din Italia. Ce au găsit carabinierii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinul din Terni unde au descins carabinierii FOTO rotalianul.com
Magazinul din Terni unde au descins carabinierii FOTO rotalianul.com

Proprietarul unui magazin cu produse româneşti din oraşul Terni (regiunea italiană Umbria) a fost amendat cu peste 17.000 de euro după ce poliţiştii italieni au găsit 42 de kilograme de alimente expirate, lucrători fără cărţi de muncă şi fără  certificate Covid-19.

Un control efectuat de carabinierii şi inspectorii de muncă din oraşul Italian Terni a scos la iveală un potop de nereguli la un magazin deţinut de un bărbat de origine română, scrie Terni Today.

Oamenii legii au găsit în magazin 42 de kilograme de produse alimentare expirate sau care nu erau păstrate în condiţii optime de conservare, precum şi carne proaspătă, pentru care nu existau documente legale.   

Nici proprietarul magazinului şi niciun lucrător aflat în acel moment în incinta acestuia nu deţineau certificate Covid-19.

Munceau la negru

Inspectorii de muncă au stabilit că fusese respectată legea  privind protecţia lucrătorilor şi nu fusese desemnată o persoană responsabilă cu prevenirea riscurilor la locul de muncă. S-a descoperit şi că doi dintre angajaţii magazinului munceau la negru. În total, organele de control au aplicat amenzi de 17.349 euro.

La un alt magazin cu produse alimentare româneşti, situat pe Viale Curio Dentato din Terni, oamenii legii au găsit un sistem de supraveghere video pentru care proprietarul nu avea autorizaţii prealabile de instalare şi funcţionare. Acesta s-a ales acum cu dosar penal.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Spătaru anunţă amenzi drastice pentru furnizorii de energie care nu respectă legea plafonării şi compensării: până la 4% din cifra de afaceri | VIDEO

Ce amendă a primit un şofer care a fost prins în timp ce fuma în maşina de serviciu. Legea interzice asta

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite