Ambulanţa, chemată în 20% dintre cazuri pentru probleme digestive cauzate de mâncare şi băutură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Ambulanţa a fost chemată, din noaptea Ajunului Crăciunului şi până sâmbătă dimineaţă, de aproape 1.700 de persoane, dintre care 908 au fost cazuri grave, 20% fiind pentru probleme digestive cauzate de mâncare şi băutură, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

"Năravurile nu s-au schimbat nici în acest an, astfel că peste 20 la sută dintre cei care au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă aveau suferinţe digestive cauzate de consumul mai mare de mâncare şi băutură. De altfel, începând din noaptea de Ajun şi până sâmbătă dimineaţă, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABI) a fost solicitat pentru 1.689 de pacienţi, dintre care 908 au fost cazuri grave şi foarte grave", a spus managerul SABI, dr. Alis Grasu.

Dintre cele 908 urgenţe de cod roşu şi galben, 89 au fost pentru cazuri din spaţiul public, respectiv traumatisme, dureri toracice, lipotimii, sincope şi agresiuni, a precizat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Alis Grasu a mai spus că, în acest interval, au venit pe lume 12 copii, doi dintre ei în primele ore ale Crăciunului.

Oamenii au solicitat ambulanţa şi pentru alte suferinţe, în afara celor digestive, precum boli cardiace, respiratorii, diabetice, neurologice sau stări febrile, a mai spus Alis Grasu.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov lucrează în aceste zile cu aproape 80 de echipaje, dintre care 56 pentru urgenţă, 15 pentru consultaţii şi restul de transport.

"Am reuşit să nu avem urgenţe în aşteptare, dar a fost o noapte foarte grea, cu solicitări continuu. Oamenii nu s-au putut odihni chiar deloc, de regulă încercăm rotirea echipajelor, astfel încât să mai existe un interval în care să-şi tragă puţin sufletul. Acest lucru nu s-a putut întâmpla, aşa că a fost destul de greu", a mai spus managerul SABI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite