Ambasadorul Ucrainei în România: Kremlinul practică terorismul de stat. Avem dovezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
298 de persoane au murit, în urma tragediei din Ucraina FOTO AFP
298 de persoane au murit, în urma tragediei din Ucraina FOTO AFP

Ambasadorul Ucrainei în România, Teofil Bauer, a declarat vineri că Federaţia Rusă practică terorismul de stat şi a subliniat că Ucraina are dovezi potrivit cărora aeronava MH17 a fost doborâtă de terorişti.

Principalele declaraţii:

Aeronava aparţinea companiei Malaysia Airlines care se îndrepta către Kuala Lumpur. Toţi cei 283 de pasageri care se aflau la bord şi 15  membri ai echipajului au murit. Accidentul e o tragedie nu numai pentru Ucraina, ci pentru lumea întreagă. Ne exprimăm sincerele condoleanţe pentru familiile celor care au murit în acest accident teribil. Preşedintele Ucrainei a iniţiat constituirea unei comisii de stat pentru efectuarea anchetei adecvate, pentru a verifica principalele cauze ale actului terorist.

Astfel, conform datelor disponibile în prezent, în jurul orei 16.20, avionul a dispărut de pe ecranele radarelor ale centrului de control regional. Avionul a căzut în regiunea Doneţk, în apropiere de graniţa cu Rusia. Locul prăbuşurii avionului se află în zona care este în prezent sub controlul operaţional al grupurilor teroriste susţinute de Rusia.

Având în vedere asta, Guvernul Ucrainei ia măsurile pentru a negocia cu grupările armatei ilegale, pentru a obţine acces deplin şi a identifica victimele, dar şi pentru a repatria trupurile.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a constituit o celulă de criză care coordonează activităţile misiunilor diplomatice ale statelor străine acreditate în Ucraina. De asemenea, astfel de grupuri operaţionale au fost instituite în Ucraina la Ambasada Malaysiei.

Este important de menţionat că, pe parcursul ultimelor zile, este al treilea avion doborât. Avem toate motivele să credem că este vorba despre doborârea intenţionată a aeronavei.

Au fost publicate dovezi incontestabile că avionul a fost doborât de teroriştii proruşi , cu arme ruseşti. Cazul a dovedit că  nu este un proces politic, ci terorism de stat din partea Kremlinului, care ameninţă direct pacea şi securitatea internaţională.

Sunt dovezi că racheta cu care a fost doborât avionul a fost lansată de pe teritoriul controlat complet de grupurile separatiştilor.

Chiar înainte de conferinţa de presă a apărut informaţia că s-au găsit cutiile negre ale aeronavei, care vor fi utilizate în anchetă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite