Ambasadorul SUA la Bucureşti, despre evacuarea Antenelor: „Acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasadorul american Hans Klemm susţine acţiunile ANAF în scandalul Antenelor. FOTO Eduard Enea
Ambasadorul american Hans Klemm susţine acţiunile ANAF în scandalul Antenelor. FOTO Eduard Enea

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, a declarat că este „de acord cu premierul Cioloş” în ceea ce pruveşte scandalul iscat în jurul procedurii de recuperare a prejudiciului din dosarul ICA prin evacuarea mai multor clădiri deţinute de Dan Voiculescu. Diplomatul american a subliniat faptul că Fiscul nu a făcut altceva decât să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă.

„Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş, că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român”, a transmis astăzi Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri pe Facebook.

Diplomatul american a intrat în dialog cu românii pe mai multe teme, inclusiv corupţia şi achiziţiile de armament. 

Întrebat despre retrocedările ilegale, ambasadorul Klemm a răspuns că „SUA susţin crearea unui sistem de retrocedare a proprietăţilor confiscate - atât în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cât şi în perioada comunistă - proprietarilor de drept”. „SUA au susţinut adoptarea unei legi în Parlamentul României, care va accelera procesul de retrocedare a proprietăţilor. Aspecte ale legii au fost declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională, iar acum legea se află din nou în Camera Deputaţilor. Sperăm că legea va fi revizuită, adoptată şi pusă în aplicare rapid”, a explicat ambasadorul. 

În ceea ce priveşte achiziile de armament şi echipament militar ale României, Klemm a refuzat să formuleze o poziţie faţă de posibilitatea ca Bucureştiul să încheie un contract cu SUA pentru cumpărarea de portavioane scoase din uz de marina SUA. „nu sunt sigur în privinţa portavioanelor, dar SUA ajută România să achiziţioneze 12 avioane F-16 avansate, pentru a sprijini modernizarea Forţelor Armate Române şi sprijină planurile României de a îmbunătăţi capacităţile forţelor sale navale. România, Alianţa Nord-Atlantică şi SUA sunt îngrijorate de vulnerabilităţile apărării în regiune şi au explorat modalităţi de a îmbunătăţi apărarea în această parte a lumii”, a declarat Klemm. 

Ambasadorul american s-a dovedit a fi rezervat şi în ceea ce priveşte cursa pentru prezidenţialele SUA, care vor avea loc în noiembrie. „Este foarte dificil să facem o previziune în acest moment. Cursa electorală americană a oferit multe surprize. Va fi fascinant de urmărit şi abia aştept să votez şi eu în alegerile primare ale statului Michigan, luna viitoare, şi în alegerile prezidenţiale din luna noiembrie”, a răspuns Klemm. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite