Ambasadorul Iranului la Bucureşti, convocat la MAE pentru a discuta despre iranianul care a murit după ce a căzut de la etajul unui hotel din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Morteza Aboutalebi, ambasadorul Iranului la Bucureşti Foto sursata.ro
Morteza Aboutalebi, ambasadorul Iranului la Bucureşti Foto sursata.ro

Ambasadorul din Iran, Morteza Aboutalebi, a fost convocat, luni, la sediul Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru a discuta despre Gholam Reza Mansouri, iiranianul care a murit după ce a căzut de la etajul unui hotel din Bucureşti.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că astăzi, 22 iunie 2020, ambasadorul Republicii Islamice Iran la Bucureşti, Morteza Aboutalebi, a fost convocat la sediul MAE pentru a discuta despre cazul cetăţeanului iranian Gholam Reza Mansouri, decedat în Bucureşti, la 19 iunie 2020. Cu acest prilej, MAE a transmis şefului misiunii diplomatice iraniene la Bucureşti că speţa cetăţeanului iranian face obiectul unei anchete în desfăşurare, urmând ca rezultatul acesteia să fie comunicat părţii iraniene pe canale oficiale, imediat după finalizare”, a transmis MAE, luni seară, printr-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, oficialii MAE ”şi-au exprimat surprinderea faţă de comunicatul de presă emis de MAE iranian la 21 iunie a.c., precum şi faţă de declaraţiile unor oficiali de la Teheran cu privire la elemente care fac obiectul anchetei în curs menţionate”.

Totodată, MAE a evidenţiat deschiderea constantă a autorităţilor române de a răspunde solicitărilor autorităţilor iraniene cu privire la cazul cetăţeanului iranian.

Un bărbat a murit, vineri, după ce a căzut de la etajul unui hotel din Bucureşti. Bărbatul este un iranian, Gholam Rreza Mansouri, care a ordonat, ca judecător, arestarea în masă a jurnaliştilor şi care era acuzat de regimul de la Teheran de luare de mită în valoare de jumătate de milion de euro, extrădarea sa umând să fie judecată în 10 iulie de Curtea de Apel Bucureşti.

Organizaţia Reporteri fără Frontiere a cerut României să nu-l deporteze, pentru a răspunde acuzaţiilor referitoare la arestarea a 20 de jurnalişti în 2013.

Poliţia Capitalei a transmis, vineri seară, că în urma cercetării la faţa locului şi investigaţiilor, "la acest moment datele conduc spre ipoteza că decesul ar fi survenit ca urmare a unui act suicidar".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite