Ambasadorul Germaniei: România se confruntă cu dificila situaţie a lipsei de încredere politică şi economică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei la Bucureşti FOTO Mediafax
Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei la Bucureşti FOTO Mediafax

România se află într-o situaţie foarte dificilă cu privire la redobândirea încrederii politice şi economice, esenţială în încercarea ţării de a atinge obiectivele de politică externă, a avertizat ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Andreas Von Mettenheim.

„În ultimii cinci ani, instituţiile româneşti au străbătut un proces de modernizare care a contribuit în mod decisiv la clădirea încrederii în piaţa românească.

Astăzi este important să continuăm acest proces de modernizare cu hotărâre şi determinare pentru ca România să-şi valorifice marele potenţial şi să poată îndeplini dezideratele cetăţenilor săi legate de o societate pluralistă, democratică, solidară, bazată pe statul de drept.

În acest scop, ca de altfel şi pentru atingerea obiectivelor sale prioritare care ţin de politica externă, este nevoie de încredere. Actualmente, România se confruntă cu o situaţie dificilă, aceea de a redobândi încrederea politică şi economică pierdută“, a declarat ambasadorul german, într-un discurs susţinut miercuri seară la un eveniment de marcare a 10 ani de la înfiinţarea Camerei de comerţ şi industrie româno-germane.

Von Mettenheim a arătat că un capital de încredere îl reprezintă companiile germane care au hotărât să investească în România, motiv pentru care acestea nu trebuie dezamăgite.

Deciziile investiţionale mai recente ale unor companii germane, şi acestea sunt în număr surprinzător de mare, au semnificaţia unui capital de încredere care nu se vrea dezamăgit“, a afirmat ambasadorul.

Oficialul german a precizat , în ultimii 10 ani, cele 500 de companii membre ale Camerei de comerţ şi industrie româno-germane au realizat "un bilanţ impresionant şi de valoare strategică", reprezentat de peste 200.000 de locuri de muncă realizate în România, precum şi un aport de capital german de circa 7 miliarde de euro.

La evenimentul de aniversare a Camerei de comerţ şi industrie româno-germane au mai fost prezenţi şi premierul Victor Ponta, precum şi Anne Ruth Herkes, secretar de stat în cadrul Ministerului federal pentru Economie şi Tehnologie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite