Ambasador ungar: Aderarea României şi Bulgariei la Schengen în 2011 depinde de raportul CE din iulie

Ambasadorul ungar la Sofia, Judith Lang, a afirmat vineri că rezultatele raportului Comisiei Europene din iulie pe tema situaţiei din domeniile judiciar şi afaceri interne vor stabili dacă Bulgaria şi România pot adera la Schengen până la sfârşitul anului 2011, relatează Novinite.com.

"Sper să raportul va avea concluzii favorabile pentru Sofia şi Bucureşti. Posibilitatea aderării la Schengen rămâne deschisă pentru bulgari şi români şi sper că nu va trebui să aşteptăm până în 2012 pentru ca acest lucru să se întâmple", a subliniat Lang într-un interviu acordat Deutsche Welle.

Ambasadorul Ungariei a reamintit că în cadrul Consiliului UE al miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne a fost confirmată pregătirea tehnică a celor două ţări pentru aderarea la Schengen, considerând că este "un rezultat fantastic nu doar pentru România şi Bulgaria, ci şi pentru preşedinţia semestrială deţinută de Ungaria".

"De aceea sunt foarte optimist că membrii Consiliului vor reanaliza în septembrie problema aderării Bulgariei şi României la Schengen", adaugă Lang.

Marţi, un oficial Europol declara marţi că extinderea frontierei spaţiului Schengen prin aderarea la termen a Bulgariei şi României este susceptibilă să încurajeze imigraţia ilegală pe la frontiera greco-turcă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: