Ambasada SUA şi-a exprimat oficial satisfacţia că Daniel Morar rămâne procuror şef al DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada SUA la Bucureşti şi-a exprimat încrederea, într-un comunicat de presă, că Daniel Morar îşi va continua activitatea excelentă ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), precizând că după încheierea crizei politice vor trebui urmate procedurile adecvate de numire a unui succesor "potrivit, extrem de calificat şi cu o reputaţie ireproşabilă".

Ambasada SUA a amintit de angajamentul asumat faţă de UE de preşedintele interimar Crin Antonescu şi de premierul Victor Ponta de a nu face nicio numire în funcţiile de procuror general şi de procuror-şef al DNA în perioada de interimat prezidenţial.

"Suntem siguri că Daniel Morar îşi va continua activitatea excelentă ca procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Aşa cum a declarat de curând şi ministrul Justiţiei, (Titus Corlăţean n.r.), atunci când actuala criză politica va lua sfârşit şi situaţia va reveni la normal, vor trebui urmate procedurile adecvate de numire a unui înlocuitor pentru Daniel Morar, inclusiv obţinerea avizului obligatoriu al Consiliului Superior al Magistraturii, pentru a alege un succesor potrivit, extrem de calificat şi cu o reputaţie ireprosabilă", se arată într-o poziţie transmisă vineri de Biroul de Presă al Ambasadei americane la Bucureşti.

"Desigur, angajamentul asumat de preşedintele interimar şi de prim ministru faţă de Uniunea Europeană ne asigură că nu se va face nicio numire pentru funcţia de procuror general sau pentru cea de procuror şef al DNA în perioada de interimat prezidenţial", se mai menţionează în poziţia transmisă de Biroul de Presă al Ambasadei americane.

Declaraţia vine în contextul în care, joi, procurorul general, Laura Codruţa Kovesi şi-a anunţat intenţia de a-i prelungi pentru încă 6 luni mandatul de procuror şef al DNA lui Daniel Morar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite