Alţi 93 de migranţi sirieni salvaţi de poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
93 de migranţi sirieni salvaţi de poliţiştii de frontieră aflaţi îm misiune în Italia    FOTO Poliţia de Frontieră
93 de migranţi sirieni salvaţi de poliţiştii de frontieră aflaţi îm misiune în Italia    FOTO Poliţia de Frontieră

Politiştii de frontieră de pe nava „Ştefan cel Mare“, aflată în misiune în Italia,  au salvat luni alţi 93 de migranţi sirieni - din care 46 erau copii - aflaţi pe un pescador de mici dimensiuni ce plutea în derivă în apele teritoriale italiene. Aceştia au spus că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Conform procedurii, o ambarcaţiune rapidă de la bordul MAI 1105 a fost trimisă pentru a identifica nava, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au constatat că este un pescador din lemn, fără pavilion, supraîncărcat cu migranţi şi care plutea în derivă.

Toti cei 95 de imigranţi au fost transferaţi la bordul navei MAI 1105 – „Stefan cel Mare“, unde personalul Poliţiei de Frontieră Române le-a acordat asistenţă şi primul ajutor.

Imigranţii, 28 de barbaţi, 19 femei şi 46 de minori, au declarat că sunt sirieni şi că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

În luna august 2013, poliţiştii de frontieră de pe nava „Stefan cel Mare“ MAI 1105, aflată în misiune în Italia în cadrul aceleiaşi operaţiuni, au mai salvat 194 de migranţi sirieni aflaţi pe două pescadoare de mici dimensiuni, supraaglomerate şi în derivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite