Alina Mungiu-Pippidi: Societatea Civilă Anonimă şi Organele ei de Presă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Mungiu-Pippidi
Alina Mungiu-Pippidi

Mai multe nume de organizaţii decît feţe. Fără figuri de oameni pe care să îi cunoşti, în care să ai încredere, chit că nu eşti totdeauna de acord cu ei (ce mai sar peste cal!) despre care vecinii să poată spune:

Îl ştiu, e Gabi, ăla care a luat bătaie de la pădurari, că nu vrea să lase să se taie copaci, sau e Monica, aia care a cîştigat procesul contra Poliţiei, l-a scos pe unul băgat pe nedrept în puşcărie, sau e Alina, care i-a făcut corupţi pe Stănoiu, Văcăroiu & Udrea, a dat la televizor casa secretă a lui Măgureanu, şi după multe procese i-a cerut PSD scuze, sau e Nicuşor, ăla care a plătit avocatul la toţi oamenii prăpădiţi daţi afară din casă şi demolaţi abuziv, şi cînd n-a mai avut bani de avocat s-a dus singur la procese, sau e Adrian, ăla care a mîncat gunoi ca să arate că risipim prea multă mîncare. Nişte ţicniţi cu capul în nori, unii prea educaţi, alţii repetenţi, unii prea umblaţi, alţii prea de la ţară, nici unii prea neduşi la biserică sau alţii prea netunşi, au avut burse plătite de Soros şi cîte şi mai cîte.

Dar autentici.

Mai valabili ăştia de acum, liste de Organizaţii şi Organe fără o faţă autentică, promovaţi din greu de o anumită parte a presei (de nişte organe, mai bine zis) şi de nişte ziarişti cu epoleţi, deşi nu satisfac criteriile de bază ale succesului în presă (nu au feţe, nu au nume, nu sunt elocvenţi, nu sunt pletoşi, nu au diplome de la Harvard şi nici nu s-au pus rău cu Securitatea vreodată, nu au nimic remarcabil, există ca să creeze o masă numită SOCIETATEA CIVILĂ, dar mai exact o masă de manevră, care să fie contrapusă veritabilei societăţi civile, că mai avem încă Salvaţi Copiii, Greenpeace, APADOR, Active Watch, Centrul Raţiu pentru Democraţie, SAR şi atîtea altele… Dar nu mai e nevoie, că în locul lor acuma putem scoate din pălărie  pe Subsemnaţii Sibiu, Subsemnaţii Arad, Subsemnaţii Jilava, şi dacă e nevoie să apară şi vreo figură umană de ei se ocupă Subofiţerul Şofer şi Dra Stagiar, ei îi reprezintă pe lîngă organele de presă pentru promovarea Societăţii Civile Anonime (SCA), asta pînă cînd misiunea nu se schimbă şi nu devin parlamentari sau miniştri.

Societatea aia civilă primitivă şi sorosistă s-a bătut ani de zile să avem procese şi anchete repartizate aleatoriu, să nu mai existe curţi militare şi curţi civile şi militarii să fie investigaţi ca orice oameni de aceiaşi magistraţi civili dacă nu e vorba de delicte militare (ex. dezertare!), să nu mai avem recurs extraordinar în anulare prin care politicienii fac şi desfac decizii judiciare şi tot aşa.

SCA, prin Comunitatea Declic, Corupţia ucide, Geeks For Democracy, Asociaţia Evoluţie În Instituţie, Funky Citizens, Asociaţia VedemJust – Voci pentru Democraţie şi Justiţie, #REZISTENŢA, Reset Iaşi, Umbrela Anticorupţie Cluj, Rezistenţa Civică Galaţi, Asociaţia Aradul Civic, Asociaţia Platforma Iniţiativa România, Asociaţia România Vie (dacă numiţi măcar un nume de persoană reală cu o biografie de societate civilă adevărată la trei asociaţii din listă RC vă dă un premiu – exclus asistenta lui Tatulici de la Corupţia Ucide) cer o echipă de procurori militari care să se ocupe doar de anchetarea dosarului 10 August. După ce va fi redeschis, după ce a fost închis definitiv de o instanţă civilă.

Ce au uitat să specifice aceşti iubitori anonimi ai statului de drept este ca pe procurorii militari să îi aleagă serviciul secret al Armatei după consultarea SRI, divizia contrademonstraţii şi mişcări de masă. Că nu poţi să ai încredere în orice procurori militari, uită-te la ăştia cu mineriada şi revoluţia, care de 30 de ani nu pricep ce ordine li se dau şi fac totul aiurea. Şi după ce o instanţă cu clasificare ORNISS va citi în sfîrşit sentinţa care trebuie, aia de pe telefon.

PS. Vă dau voie să luaţi copy şi paste ca să depistaţi Organele care au reprodus comunicatul SCA. Nu e plagiat!

Puteţi comenta acest articol pe România Curată

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite