Administratorul firmei a povestit la Reporter Virtual cum patronul îj înjura şi îi cerea să modifice sondajele şi cum a ajuns din student SNSPA agent voiculescian: „Cristian Pîrvulescu mi-a fost profesor, iar el mi l-a prezentat pe Dan Voiculescu, care avea nevoie de un sondaj la comanda Antenei 1. După realizarea lui, Voiculescu mi-a propus să mă preia. Nu mi-a dat bani, ci mi-a promis investiţii. Şi a intrat în companie prin majorarea de capital”.

Ce alţi bani s-au spălat pe acolo mai tîrziu a făcut obiectul anchetei DNA, numai că nu s-a mai auzit nimic de ea, şi Palada a redevenit, după ce a trebuit dat afară de la guvern tot pentru comportament huliganic, din nou respectat şi invitat. Sondajele au fost trecute lui Pieleanu, devenit la rîndul lui o autoritate academică, sub o altă firmă, că businessul sondajelor de casă nu moare într-o presă în care nu ai ce vorbi de ştiri false, că totul e fals.

Din cîte asociaţii de sociologi a fost dat afară Palada, al cărui doctorat - cu Vintilă Mihăilescu - am avut şi ocazia să îl citesc, ba să mai scriu despre cum a fost acordat cînd i-am cerut demisia din guvernul Ponta - vedeţi aici:

Cine s-a delimitat de el din comunitatea profesională care l-a făcut doctor în ştiinţe?

Nadia Ciurlin, moderatoarea de la B1tv s-a delimitat, bravo ei. Dar pe Palada ar trebui să nu-l mai invite nimeni, nu doar Nadia. Gestul ei va rămâne izolat dacă noi continuăm să fim ţara unde bătăuşii unora sunt eroii altora.

Alianţa pentru o Românie Curată (ARC) a cerut SNSPA să rezilieze orice contract ar avea cu Mirel Palada, al cărui comportament il face nedemn sa predea într-o universitate.

Puteţi comenta acest articol pe România Curată