Alin Ţucmeanu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, reţinut de procurorii DNA sub acuzaţii de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alin Ţucmeanu
Alin Ţucmeanu

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu a fost reţinut luni de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, alături de un om de afaceri, fiind acuzat că a acceptat promisiunea acestuia de a-i remite o sumă de bani pentru a aproba finanţarea unui contract de achiziţie de aparatură medicală.

UPDATE Alin Ţucmeanu a fost reţinut de procurorii DNA

Procurorii DNA au dispus reţinerea lui Ţucmeanu sub acuzaţii de luare de mită, respectiv dare de mită, într-un dosar în care mai este implicat şi omul de afaceri Cristinel Spiridon-Vodislav, acesta din urmă fiind reţinut şi el.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie - noiembrie 2015, Ţucmeanu, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea lui Cristinel Vodislav, pentru a aproba finanţarea unui contract privind achiziţia de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească şi societatea reprezentată de cel din urmă.

Totodată, Ţucmeanu l-ar fi ajutat pe omul de afaceri să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract şi a insistat pe lângă acestea în acest sens, asigurându-le de ”seriozitatea” lui Vodislav şi de faptul că acesta îşi va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează procurorii. Ţucmeanu şi Vodislav vor fi prezentaţi, marţi, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

UPDATE Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au făcut astăzi percheziţii la Ministerul Sănătăţii şi acasă la secretarul de stat. Aceleaşi surse au precizat că Ţucmeanu este cercetat pentru că ar fi luat mită, pentru a favorizat anumite societăţi la contracte publice dn spitale. În acest moment, procurorii DNA audiază mai multe persoane. Sursele citate au explicat că mai multe persoane din sistemul sanitar au colaborat cu procurorii DNA în această anchetă.

Alin Iulian Ţucmeanu ocupă funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii din aprilie 2014.

Ancheta din Ministerul Sănătăţii

Audierea acestuia are loc după ce şefa Direcţiei Politica Medicamentului din MS, Mihaela Udrea, a fost trimisă în judecată de DNA, la sfârşitul lunii septembrie,  pentru luare de mită, a primit 3.000 de lei de la Liliana Sgîrcitu, administratorul firmei Ahmeya Pharm, care deconta reţete falsificate în Constanţa şi Brăila, aceasta fiind şi ea cercetă într-un alt dosar. 

Directorul Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătăţii, Mihaela Ela Udrea, a fost trimisă în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul în care este acuzată că a primit mită bani şi produse cosmetice de la mai multe persoane, chiar în biroul său din minister, pentru a aviza puncte de lucru farmaceutice.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite