Alegeri prezidenţiale 2014: 120 de dosare penale, deschise în urma turului întâi al alegerilor prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 120 de dosare penale au fost deschise, la nivelul Ministerului Public, în urma turului întâi al alegerilor prezidenţiale, acestea având la bază plângerile penale depuse la parchete privind posibile fraude electorale, au declarat surse din cadrul PICCJ.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a centralizat datele primite de la unităţile din teritoriu, iar până în acest moment se efectuează cercetări în 117 cazuri în care sunt indicii care conduc la ideea că s-a încălcat legea electorală.

Sursele din cadrul Parchetului instanţei supreme au precizat că cele mai multe dosare au fost deschise la Craiova, unde s-au înregistrat 39 de cauze privind alegerile electorale. La polul opus se află Suceava, unde un singur dosar penal a fost deschis de către procurori. 

Anchetatorii urmează să cheme la audieri mai multe persoane şi, dacă este necesar, vor începe urmărire penală şi in persoană. Potrivit Codului penal, în categoria infracţiunilor electorale se înscriu: împiedicarea exercitării drepturilor electorale, coruperea alegătorilor şi frauda la vot.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite