Alertă de fake news. DSU dezminte o ştire falsă referitoare la o eventuală criză a medicamentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DSU roagă cetăţenii să nu distribuie ştirile false care sunt menite în a induce panică în rândul comunităţilor Foto: Facebook DSU
DSU roagă cetăţenii să nu distribuie ştirile false care sunt menite în a induce panică în rândul comunităţilor Foto: Facebook DSU

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) atrage atenţia, joi, că un nou fake news se răspândeşte pe o reţea de socializare. Un anume document adresat medicilor de familie indică acestora să informeze pacienţii să îşi procure medicamente pe o perioadă mai lungă de timp deoarece ar urma o criză a medicamentelor în farmacii, în contextul războiului din Ucraina.

"Ca urmare a distribuirii pe o reţea de socializare a unui document avizat de “PATRONATUL Protecţiei şi Medicinei FAMILIEI “FAMILIA” dat spre informare medicilor de familie, în care se indică acestora “să informeze pacienţii mai ales pe cei cu afecţiuni cronice, să îşi procure medicamente pe o perioadă mai lungă de timp deoarece criza medicamentelor în farmacii este inevitabilă”, din cauza faptului că statul român “s-a implicat în mod iresponsabil în agravarea conflictului dintre RUSIA şi UCRAINA”, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că toate aceste date sunt false şi se înscriu în spectrul informaţiilor de tip FAKE NEWS”, arată reprezentanţii DSU, pe pagina de Facebook a instituţiei.

DSU roagă cetăţenii să nu distribuie aceste informaţii care sunt menite în a induce panică în rândul comunităţilor, mai ales în rândul categoriei de populaţie care necesită medicamentaţie sau tratament specific.

"Amintim faptul că acelaşi semnatar, director executiv al patronatului amintit anterior a mai distribuit în trecut un fake news, ce a fost combătut de Ministerul Apărării Naţionale. În informarea precedentă se specifica faptul că întreaga campanie de vaccinare împotriva COVID-19, organizată de armată este „o acţiune militară specifică”, iar vaccinul drept „un medicament experimental”, lucruri de altfel, profund false”, mai arată sursa citată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite