UPDATE Alarmă cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti unde se judecă ultimul termen în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea de Apel Bucureşti FOTO Ionuţ Mureşan
Curtea de Apel Bucureşti FOTO Ionuţ Mureşan

O ameninţare cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti a fost primită astăzi de autorităţi, iar instituţia e evacuată. Ameninţarea vine în ziua în care instanţa judeca ultimul termen din procesul de corupţie legat de finanţarea campaniei electorale din 2009. Şedinţa de judecată din dosarul lui Udrea a fost suspendată şi va fi reluată la ora 14.00. Ameninţarea s-a dovedit a fi falsă, anunţă Poliţia Capitalei.

UPDATE „Aspectele semnalate prin apelul 112 nu se confirmă”, a anunţat Poliţia Capitalei.

„Astăzi, în jurul orei 10:40, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat,  despre faptul că  la Curtea de Apel Bucureşti se află un dispozitiv exploziv. La acest moment clădirea este evacuată, iar la faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR, care urmează sa efectueze verificări specifice”, anunţă Poliţia Capitalei.

La audierile din faţa instanţei, care au avut loc anul trecut, fostul ministru PDL al Dezvoltării şi-a susţinut nevinovăţia.

În mai 2017, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, pe care o acuză de instigare la luare de mită şi spălare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mită, pe Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor şi pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare, arată g4media.ro.

De asemenea, DNA a dispus trimiterea în judecată a jurnalistului Dan Andronic pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Procurorii menţionează în rechizitoriu că în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Potrivit procurorilor, legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era făcută de către Elena Udrea, care, la momentul respectiv, conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare. Remiterea foloaselor infracţionale era disimulată prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă, menţionează procurorii DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite