Alen Moisin, unul dintre cei mai cunoscuţi interlopi, a fost adus în ţară sub escortă. El este cercetat într-un dosar de furt şi trafic de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alen Moisin, unul dintre cei mai periculoşi interlopi din Braşov, a fost adus joi seară în România, după ce a fost capturat în Spania în urmă cu mai bine de o săptămână.

Cu trei mandate europene de arestare emise pe numele lui, Alen Daniel Moisin a fost încătuşat la Madrid şi adus joi seară pe Aeroportul din Otopeni. El a reuşit să treacă fraudulos frontiera de stat a României, spre Ungaria, prin „zona verde”, unde şi-a procurat acte false.

 Ultima infracţiune pentru care a intrat în vizorul anchetatorilor este coordonarea unui grup infracţional care obţine importante sume de bani din comercializarea unor mari cantităţi de droguri de risc şi că deţine, în scopul comercializării, mai multe opere de artă sustrase cel mai probabil de pe teritoriul Spaniei.

Întrebat, la revenirea în ţară, de unde are tablourile, Alen Moisin a declarat că erau pictate de el şi că nu regretă nimic din ce a făcut, potrivit ştirileprotv.ro. 

Conform procurorilor, Alen Daniel Moisin este cunoscut ca unul dintre liderii mediului interlop braşovean care s-a remarcat de-a lungul timpului prin metodele deosebit de violente cu care a acţionat în derularea unor activităţi infracţionale (tulburarea liniştii publice, proxenetism, furt calificat, infracţiuni informatice, infracţiuni contra persoanelor, şantaj, cămătărie, trafic de droguri). A fost de mai multe ori la puşcărie, dar de fiecare dată şi-a reluat activitatea infracţională.

Fildeş, droguri şi picturi rare, găsite la membrii grupări

În urma percheziţiilor făcute de procurori, au fost găsite picturi valoaroase şi cantităţi mari de droguri. „În data de 21 ianuarie 2017 au fost identificate şi ridicate de la membrii reţelei infracţionale un număr de 46 picturi, cel mai probabil sustrase de la colecţionari ai unor state membre U.E., unele dintre acestea datând din secolele XVIII - XIX, a căror valoare totală a fost estimată provizoriu la aproximativ 50.000 euro, în cauză fiind dispusă efectuarea unei evaluări în vederea stabilirii provenienţei, vechimii şi valorii artistice a acestora. Cu aceeaşi ocazie au fost identificate 4 bucăţi de fildeş de elefant având greutatea totală de 53 kg şi o valoare estimată la 53.000 euro. În total, în cauză a fost identificată şi ridicată cantitatea aproximativă de aproximativ 1.5 kg. de cannabis, însă din cercetări a rezultat că numai în cursul anului 2016  inculpatul Alen Daniel Moisin a introdus, prin intermediari, pe teritoriul României, cantitatea de peste 10 kg cannabis“, se arată în comunicatul procurorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite