Alegeri prezidenţiale 2014. Harta interactivă MAE cu secţiile de votare deschise în diaspora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din diaspora care vor să afle care sunt secţiile unde pot vota duminică, în turul II al alegerilor prezidenţiale 2014, au la dispoziţie o hartă interactivă realizată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

MAE a postat pe site-ul său harta interactivă cu secţiile de votare disponibile pentru românii din diaspora, din principalele ţări unde aceştia sunt cantonaţi.

Aceştia au opţiunea de a selecta ţara, apoi oraşul cel mai apropiat şi se afişează numărul şi adresa secţiei de votare.

Harta realizată cu Google Maps conţine de asemenea şi o legendă, care le explică tipul secţiei de votare şi al instituţiei unde pot merge să-şi exprime dreptul democratic al alegerii preşedintelui României.

Există de asemenea postată ca document pdf lista completă a secţiilor de votare din străinătate, cu adresa fiecăreia.

Harta interactivă MAE cu secţiile de votare din diaspora 

Nu se suplimentează numărul secţiilor de votare

Noul ministru de Externe Teodor Meleşcanu a declarat vineri într-o conferinţă de presă că nu se pot deschide noi secţii în străinătate şi a precizat încă o dată că nu MAE organizează alegerile prezidenţiale, ci Biroul Electoral Central (BEC).

Revin cu recomandarea către cetatenii români care votează în străinătate că în măsura posibilităţii să se prezinte începand cu primele ore, pentru a evita aglomerarea. Le recomand să utilizeze timpul, începând cu ora 7 şi pe durata celor 14 ore în care se poate exprima votul. Sunt aici şi să trag un semnal de alarmă pentru că am primit deja semnale şi dau exemplul oficiului Londra, dar nu e singurul, unde lista a fost completată până la 7 cu personal MAE, dar alţi membri din mai multe secţii, reprezentanţi ai partidelor, au anunţat că nu se vor prezenta duminică la scrutin”, a spus Teodor Meleşcanu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite