Traficul rutier în ţară: Zeci de drumuri din 29 de judeţe sunt acoperite cu zăpadă. Circulaţia pe DN 1A a fost reluată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Circulaţia a fost îngreunată din cauza ninsorilor FOTO Arhivă
Circulaţia a fost îngreunată din cauza ninsorilor FOTO Arhivă

Zeci de drumuri din 29 de judeţe sunt acoperite cu zăpadă. Mai multe localităţi din ţară au rămas fără curent electric iar unele secţii de votare nu au putut fi deschise din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Din cauza viscolului şi a ninsorii abundente, oficialii de la Interne au cerut ajutorul Ministerului Apărării pentru intervenţia pe drumurile blocate.

UPDATE 17.29 Circulaţia pe DN 1 A Ploieşti-Braşov a fost reluată în jurul orei 17.00, după ce timp de peste şase ore drumul a fost blocat din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil, pe acest tronson existând însă restricţii pentru autovehiculele de tonaj greu. Pe DN 1A circulă doar autovehiculele cu masa de până în 7,5 tone, accesul TIR-urilor de peste 7,5 tone fiind interzis.

UPDATE 13.35 Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat că în judeţul Vâlcea traficul rutier a fost reluat, puţin după ora 12.00, pe ambele sensuri ale DN7 Călimăneşti - Brezoi, la kilometrul 199.

UPDATE 13.23 Meteorologii au prelungit până luni la ora 11.00 avertizarea cod galben de ninsori, ploi, polei şi viscol pentru Bucureşti şi 29 de judeţe din jumătatea de est a ţării.

UPDATE 12.08 Circulaţia rutieră este blocată şi pe Defileul Jiului, în apropiere de oraşul Aninoasa, în judeţul Hunedoara, după ce în zonă s-a produs o avalanşă. Traficul este oprit şi pe drumul care duce spre staţiunea gorjeană Rânca, din cauza viscolului puternic, transmite Mediafax. Mai multe echipaje au intervenit pentru a îndepărta zăpada căzută pe carosabil. Şoferii au fost opriţi de filtre ale Poliţiei Rutiere la ambele capete ale Defileului, aceştia fiind nevoiţi să aştepte până când traficul va fi redeschis. Reprezentantul Poliţiei Gorj a precizat că nici pe drumul spre Rânca nu se poate circula, viscolul puternic troienind zăpada. Echipaje ale Poliţiei se află la baza muntelui pentru a-i opri pe şoferi.

UPDATE 11.55 Trei drumuri judeţene din Arad au fost închise circulaţiei din cauza zăpezii viscolite. Pe mai multe sectoare de drumuri se circulă cu dificultate, fiind înregistrate blocaje rutiere. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Arad, s-a luat măsura închiderii drumurilor judeţene Mădrigeşti-Gurahonţ, Sâmbăteni-Ghioroc şi Arad-Iratoş (15 kilometri, între Arad şi Variaşul Mic). „A fost necesară această măsură pentru a se evita situaţiile în care şoferii rămân înzăpeziţi şi blochează practic şi accesul utilajelor. Se intervine pentru curăţarea carosabilului”, a declarat Andreea Oţoiu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judetean Arad. Potrivit Mediafax, pe cele trei drumuri circulaţia va rămâne închisă câteva ore.

UPDATE 11.15  S-a deschis circulaţia pe Sânnicolau Mare-Vama Cenad şi s-a restricţionat pe Braşov-Predeal

CNADNR anunţă participanţii la trafic că, duminică, începând cu ora 10.00 s-a deschis circulaţia pe DN 6 sectorul cuprins între Sânnicolau Mare şi Vama Cenad, însă a fost restricţionat pe DN1 între Braşov şi Predeal. De asemenea, CNADNR precizează ca atât Vama Nădlac, cât şi Vama Cenad au fost închise de autorităţiile ungare.

UPDATE 10.38 Directorul Direcţiei Întreţinere şi Siguranţa Circulaţiei din CNADNR, Alexandru Pelin, a anunţat, duminică, la MAI, că nu sunt maşini înzăpezite pe drumuri, dar pe unele tronsoane de drum circulaţia a fost oprită aproximativ o oră, din cauza accidentelor sau a căderilor de copaci.

UPDATE 10.12  CNADNR: Zeci de drumuri din 29 de judeţe sunt acoperite cu zăpadă

Zeci de drumuri din 29 de judeţe sunt acoperite cu zăpadă, pe autostrăzile A1 şi A2 carosabilul este umed, iar DN 59C Jimbolia - Sânnicolau Mare şi DN 6, în zona Cenad, din judeţul Timiş, precum şi autostrada Arad - Timişoara sunt închise, potrivit CNADNR.

UPDATE 10.05 Cinci secţii de votare din judeţele Dâmboviţa, Hunedoara, Mehedinţi şi Timiş sunt închise din cauza ninsorii, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Minsiterului Administraţiei şi Internelor, Monica Dajboc.

UPDATE 09.22 16 localităţi din judeţul Mehedinţi nu au energie electrică din cauza viscolului puternic care a afectat reţeaua de electricitate.

UPDATE 09.11 Reprezentanţii MAI au informat că, în acest moment, din cele 18.456 de secţii de votare înfiinţate la nivel naţional, 14 încă nu au fost deschise din cauza ninsorii.

UPDATE 09.07 Se circulă cu dificultate pe drumurile din Sibiu. Ninge abundent, iar în oraş stratul de zăpadă măsoară 17 centimetri

UPDATE 09.00 ALBA Trei secţii de votare din judeţul Alba au fost deschise cu greu în această dimineaţă, în condiţiile în care preşedinţii şi membrii acestora au avut probleme să ajungă la secţii, din cauza zăpezii şi a viscolului. Totuşi, o altă secţie de votare rămâne închisă.

UPDATE 08.50 Trafic blocat pe DN 1A, la Cheia, şi pe DN 1, la Nistoreşti

Un copac a picat pe carosabil, pe DN 1A, Văleni – Cheia, şi a blocat total şoseaua. Incidentul s-a produs la kilometru 115, aproape de Cheia. La fel s-a întâmplat şi pe DN 1, la Nistoreşti

UPDATE 08.45 Referitor la starea drumurilor, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă că, în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a acţionat cu un număr de 653 de autoutilaje şi au fost răspândite 5.698 tone de materiale antiderapante şi 1,6 tone de clorură de calciu pe sectoarele de drumuri naţionale unde au fost întregistrate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

La această oră, drumurile naţionale şi autostrăzi blocate sunt:

A1 Arad - Timişoara, kilometrii km 503+650 - km 535+850 (măsura întreruperii circulaţiei a fost luată ca urmare a ninsorilor abundente şi intesificarii vântului. Menţionăm că acţiunea de deszăpezire nu poate fi efectuată sub trafic)

DN 6  (Biled-Frontieră Cenad), km 584+000 – km 639+950, (măsura a fost luată din cauza viscolului puternic, urmând ca odată cu încetarea vântului să înceapă acţiunea de degajare a părţii carosabile)

DN 59C  (Jimbolia - Sânicolau Mare), km 0+000 – km 41+073, (măsura a fost luată din cauza viscolului puternic, urmând ca odată cu încetarea vântului să înceapă acţiunea de degajare a părţii carosabile)

De asemenea, CNADR precizează că pe drumul naţional DN 1, sectorul Braşov – Predeal a fost restricţionat traficul pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Măsura a fost luată ca urmare a viscolului puternic şi a precipitaţilor sub formă de ninsoare.

În ceea ce priveşte reţeaua de drumuri naţionale din partea de Sud- Vest, Vest şi Nord a ţării, aici exisă durmuri acoperite de un strat de maixm 1-2 centimetri de zăpadă pe care se acţionează cu utilaje şi material antiderapant.

UPDATE 08. 30 MAI a cerut ajutorul Ministerului Apărării pentru intervenţia pe drumurile cu zăpadă

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a cerut Ministerului Apărării Naţionale să sprijine intervenţia pe drumurile acoperite cu zăpadă, pentru deblocarea oamenilor şi a drumurilor care duc spre secţiile de votare, a declarat, duminică, secretarul de stat din MAI Bogdan Tohăneanu.

UPDATE 08.16 PRAHOVA În ziua alegerilor, Prahova este sub cod galben de ninsori abundente, ploi abundente şi intensificări ale vântului. La ora 7.00, ora deschiderii urnelor, în Ploieşti erau temperaturi pozitive, de 5 grade Celsius, dar ploua torenţial, iar şansele ca vremea să-şi revină sunt destul de mici pentru că cerul este acoperit.

UPDATE 08.07 Timiş: Zeci de autoturisme aşteaptă să intre în Vama Cenad, drumul fiind înzăpezit

Aproximativ 40 de autovehicule aşteaptă la coadă, duminică dimineaţă, pe drumul de acces către punctul de trecere a frontierei Cenad, judeţul Timiş, care este înzăpezit, iar la Jimbolia două TIR-uri nu pot ajunge în vamă.

UPDATE 07.50 Două drumuri naţionale din Timiş şi autostrada Arad-Timişoara sunt închise din cauza ninsorii

Drumurile naţionale DN 59C Jimbolia - Sânnicolau Mare şi DN 6, în zona Cenad, din judeţul Timiş, precum şi autostrada Arad - Timişoara sunt închise, duminică dimineaţă, din cauza ninsorii abundente şi viscolului, pe aceste porţiuni de drum fiind utilaje de deszăpezire, potrivit CNADNR.


Pe mai multe drumuri din judeţele Vâlcea, Hunedoara, Alba, Sibiu, Covasna, Dolj şi Gorj, stratul de zăpadă ajunge până la patru centimetri. Mai mult, autostrada Arad-Timişoara a fost închisă din cauza viscolului.

În judeţele Argeş, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Hunedoara, Caraş-Severin, Timiş, Sibiu, Maramureş, Harghita şi Covasna sunt 21 de drumuri naţionale acoperite de zăpadă.

Potrivit CNADNR, sâmbătă, în intervalul orar 9:00-18:00 s-a acţionat cu 85 de autoutilaje şi au fost răspândite 346,5 tone de materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale afectate de lapoviţă şi ninsoare.

Tot din cauza ninsorii, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată care depăşeşte 7,5 tone a fost restricţionată pe centura municipiului Arad, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Meteorologii au emis vineri seară cod galben de ninsori şi ploi abundente valabil pentru întreaga zi de duminică, până la ora 20:00.

De asemenea, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă şi se acţionează cu utilaje specifice pentru siguranţa participanţilor la trafic.

Singurul sector restricţionat rămăsese, până la ora 22:00, sectorul de autostradă A1 Timişoara (nod rutier Remetea) – Arad (nod rutier cu DN 69), lucrările de degajare a părţii carosabile fiind finalizate până la ora 22:30.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite