Al treilea sri-lankez a ajuns la Ditrău, Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezenţa sri-lankezilor în Ditrău a stârnit furia localnicilor
Prezenţa sri-lankezilor în Ditrău a stârnit furia localnicilor

În ciuda scandalului declanşat la Ditrău de prezenţa a doi sri-lankezi angajaţi la brutăria din localitate, un al treilea cetăţean străin a ajuns în România fiind aşteptat la aeroport inclusiv de mass-media.

Noul angajat al brutăriei din Ditrău este încântat că a venit în România, spune proprietarul brutăriei. Patronul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, este decis să continue cu angajarea de lucrători din Sri-Lanka.

„A sosit luni în Ditrău de la Bucureşti cel de-al treilea muncitor din Sri Lanka, este un tânăr de treabă, are 24 de ani, şi este foarte încântat că a venit să lucreze în România. Îi facem acum formele de angajare, analizele medicale şi sper ca de joi să înceapă să lucreze, să intre în producţie. Va lucra două săptămâni alături de ceilalţi doi colegi din Sri Lanka dar, deoarece are experienţă şi a mai lucrat în domeniu, va lucra apoi la secţia de patiserie a brutăriei noastre. Cei trei angajaţi din Sri Lanka vor locui împreună în Gheorgheni”, a spus Kollo pentru Mediafax, conform Digi24.

Din cauza prezenţei asiaticilor. localnicii s-au revoltat astfel că s-a ajuns şi la o şedinţă publică la primăria din Ditrău. Avocatul Poporului a stabilit însă ulterior că scandalul între cei 350 de localnici şi brutar era rezultatul unui conflict mai vechi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite