Airbus şi IAR au semnat contractul definitiv de colaborare pe 15 ani pentru elicopterul H215M

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Airbus şi IAR Ghimbav au semnat pe 6 noiembrie 2018 Contractul definitiv de colaborare exclusivă pe o perioadă de 15 ani, document ale cărui principii au fost stabilite prin semnarea unui acord iniţial, pe 24 august 2017, la Bucureşti, în prezenţa preşedinţilor Franţei şi României.

"Potrivit contractului definitiv de colaborare, IAR este contractor principal pentru H215M pentru orice comandă viitoare din partea Ministerului român al Apărării având ca scop înlocuirea flotei îmbătrânite. Înţelegerea reflectă angajamentul comun al Airbus şi IAR de a contribui la modernizarea flotei de elicoptere multirol. Documentul prevede o colaborare strânsă, în următorii 15 ani, Airbus fiind partenerul exclusiv al IAR în clusterul aeronautic de la Ghimbav, judeţul Braşov", arată compania franceză într-un comunicat.

“Am sprijinit cu mândrie România timp de aproape 50 de ani, nu doar prin activităţi de asamblare şi mentenanţă a elicopterelor, dar şi investind continuu şi contribuind la modelarea industriei aeronautice prin programe educaţionale unice pentru tânăra generaţie. Acum privim spre viitor prin acest parteneriat cu IAR pentru elicopterul H215M, înaintea unei decizii din partea Guvernului României de a pune în aplicare cooperarea noastră şi de a livra Ministerului român al Apărării un elicopter multirol cu adevărat eficient din punct de vedere al costului, produs în România”, a spus Olivier Michalon, Senior Vice President pentru Europa al Airbus Helicopters. 

Imagine indisponibilă

“Semnarea, astăzi, a acestui acord definitiv duce parteneriatul nostru la un nivel superior. Împărtăşim un trecut bogat şi suntem nerăbdători să dezvoltăm ceea ce am reuşit să facem până acum împreună. Suntem bucuroşi că Airbus este un partener solid, dornic să investească în continuare în România. Avem nevoie de implicare, know-how şi tehnologie modernă pentru a dezvolta aeronautica românească şi pentru a răspunde cerinţelor Ministerului Apărării în materie de elicoptere, iar Airbus este aici pe termen lung. Considerăm că elicopterul IAR-H215M este cea mai bună soluţie pentru industria aeronautică românească, pentru Ministerul Apărării şi pentru alţi clienţi din toată lumea. IAR şi România sunt nerăbdătoare să redevină producători de elicoptere. Acest contract reprezintă un nou capitol al colaborării dintre Franţa şi România în domeniul aeronautic”, a spus Neculai Banea, Directorul General al IAR. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite