Agricultorii români de castraveţi şi roşii au solicitat despăgubiri de 1,46 milioane euro Comisiei Europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cultivatorii români de castraveţi şi roşii au cerut Comisiei Europene despăgubiri de 1,46 milioane de euro pentru a acoperi pierderile suferite din cauza îmbolnăvirilor cu E. Coli, cazuri semnalate în mai multe ţări europene.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, astăzi, că ""fiecare dintre producători trebuie să-şi recupereze pierderile din acea perioadă".

"Valoarea totală a despăgubirilor solicitate este de 1,19 milioane euro pentru castraveţi şi de peste 275.000 euro pentru tomate", a afirmat, marţi, Tabără, într-o conferinţă de presă, citează Mediafax.

El a atras atenţia că nu a văzut nicio diferenţă în ceea ce priveşte vânzările de castraveţi, comparativ cu perioada anterioară îmbolnăvirilor cu E.coli, în urma unei vizite la supermarket. "Eu spun că am depăşit această problemă, pentru că a fost tratată cu seriozitate. Vânzările se desfăşurau ca în oricare zi", a adăugat Valeriu Tabără.

Ulterior însă Comisia Europeană a majorat de la 150 milioane euro la 210 milioane euro valoarea compensaţiilor care pot fi acordate producătorilor de legume din Uniunea Europeană confruntaţi cu scăderea vânzărilor din cauza bacteriei E.coli, măsură de care beneficiază şi România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite