Agresoarea Cristinei Joia, designer al emisiunii „Visuri la cheie“ de la Pro TV, condamnată. Trebuie să plătească daune morale în valoare de 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresoarea Cristinei Joia a fost condamnată la închisoare.
Agresoarea Cristinei Joia a fost condamnată la închisoare.

Agresoarea Cristinei Joia a fost condamnată la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare pentru lovire şi alte violenţe. De asemenea, aceasta trebuie să plătească către victimă 10.000 de euro, daune morale. Decizia finală a instanţei a fost dată luni, 10 mai.

Cristina Joia, unul din designerii din emisiunea „Visuri la Cheie”, a fost atacată de o femeie, respectiv Andrei Nicoleta Ştefania, în noiembrie anul trecut, într-un magazin din Bucureşti.

„În baza art. 91 din Codul penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, termen stabilit în condiţiile art. 92 din Codul penal şi care va curge de la dată rămânerii definitive a prezenţei sentinţe”, potrivit judecătorilor.

Decizia instanţei de judecată nu este finală, inculpata având dreptul să atace în termen de 10 zile la Curtea de Apel.

Totodată, Andrei Nicoleta Ştefania trebuie să îi plătească victimei şi suma de 7.989,21 de lei, reprezentând prejudiciu material creat prin comiterea infracţiunii.

Inculpata este obligată şi la plata sumei de 3.000 de lei către spitalul unde a fost internată şi tratată Cristina Joia, conform Gândul.ro.

Decizia instanţei

„În baza art. 91 din Codul penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, termen stabilit în condiţiile art. 92 din Codul penal şi care va curge de la dată rămânerii definitive a prezenţei sentinţe.

În baza art. 93 alin. 1 din Codul penal pe durata termenului de supraveghere, obligă inculpatul să se supună următoarelor măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele stabilite de această instituţie;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea să;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a putea fi controlate mijloacele lui de existenţa.

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului obligaţia să frecventeze două programe de reintegrare socială derulate de Serviciul de Probaţiune Bucureşti sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. 3 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, impune inculpatului obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Poliţiei Locale a Sectorului 1 Bucureşti sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector IV, pe o perioadăă de 80 de zile, în condiţiile art. 57 din Legea nr. 253/2013.

În baza art. 94 alin. 1 din Codul penal, pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 alin. 1 lit. c – e vor fi comunicate Serviciului de Probaţiune Bucureşti.

În baza art. 94 alin. 2 din Codul penal, supravegherea executării obligaţiilor prevăzute în art. 93 alin. 2 lit. b şi alin. 3 din Codul penal va fi realizată de Serviciul de Probaţiune Bucureşti.

În baza art. 404 alin. 2 din Codul de procedura penală şi art. 91 alin. 4 din Codul penal, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 din Codul penal a căror nerespectare are drept urmare revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei sub supraveghere.

În baza art. 399 alin. 1 şi 4 din Codul de procedura penală menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Andrei Nicoleta Ştefania prin Încheierea nr. 22C din dată de 07.01.2021 a Tribunalului Bucureşti Secţia Penală, pronunţată în dosarul nr. 27448/4/2020/a1.2.

Constată că inculpatul a fost reţinut, arestat preventiv şi arestat la domiciliu de la data de 09.11.2020, la data de 07.01.2021.

În baza art. 19 alin. 1 din Codul de procedură penală, art. 25 alin. 1 din Codul de procedură penală şi art. 397 alin. 1 din Codul de procedură penală raportat la art. 1357, art. 1371 alin. 1 din Codul civil admite acţiunea civilă exercitată de partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, (date personale).

Obligă inculpatul Andrei Nicoleta Ştefania să achite suma de 2.795,3456 de lei către partea civilă Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, reprezentând daune materiale, precum şi la plata penalităţilor legale de întârziere, calculate conform art. 3 alin. 2 din O.G. nr. 13/2011, asupra prejudiciului provocat, ce vor fi calculate de la data pronunţării prezenţei hotărâri şi până la data plăţii efective a debitului.

În baza art. 19 alin. 1 din Codul de procedura penală, art. 25 alin. 1 din Codul de procedura penală şi art. 397 alin. 1 din Codul de procedura penală raportat la art. 1357 din Codul civil admite, în parte, acţiunea civilă exercitată de partea civilă Boja Narcisa – Cristina, (date personale).

Obligă inculpatul Andrei Nicoleta Ştefania să achite suma de 10.000 de euro, în echivalent în RON la dată plăţii, către partea civilă Boja Narcisa – Cristina, reprezentând prejudiciu moral creat prin comiterea infracţiunii, precum şi suma de 7.989,21 de lei, reprezentând prejudiciu material creat prin comiterea infracţiunii.

Respinge celelalte pretenţii formulate de partea civilă Boja Narcisa – Cristina ca neîntemeiate.

În temeiul art. 274 alin. 1 din Codul de procedura penală obligă inculpatul la plata sumei de 3.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare faţă de stat, din care suma de 1.500 de lei reprezentând cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei.”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite