Aglomeraţie la frontiere. Românii care se întorc la muncă în străinătate, sfătuiţi să iasă din ţară şi prin alte puncte decât cele foarte cunoscute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
autostrada arad-nadlac FOTO Mediafax

Românii care şi-au petrecut vacanţa de iarnă împreună cu familia şi astăzi de întorc spre locurile de muncă din străinătate sunt sfătuiţi să utilizeze duminică şi alte puncte de ieşire din ţară, nu doar pe cele foarte cunoscute, unde s-au produs deja aglomerări. Poliţia de Frontieră a asigurat artere de control suplimentare în principalele puncte de trecere a frontierei.

„De exemplu pentru graniţa cu Ungaria, pe lângă punctul de trecere a frontierei Nădlac, se poate opta pentru punctele de trecere a frontierei Turnu şi Vărşand", a anunţat astăzi purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

Recomandarea fost făcută şi de Centrul Infotrafic al Poliţiei Române care a precizat că în judeţul Arad, pe DN7, s-a format o coloană de tiruri la Vama Nădlac. 

„Le recomandăm conducătorilor de autoturisme să fie prudenţi când depăşesc acea coloană", au spus cei de la Infotrafic.

Purtătorul de cuvânt al MAI a mai declarat, în acelaşi context, că duminică este aşteptat un trafic intens, în special pe principalele artere rutiere (DN1, Autostrada A1, Autostrada A2), precum şi în zona aeroportului Otopeni şi a principalelor gări, astfel că din această dimineaţă, la nivel naţional, sunt mobilizaţi peste 20.000 de poliţişti.

„Recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să-şi echipeze corespunzător autovehiculele şi să se informeze din timp asupra stării drumurilor pe care urmează să se deplaseze", a mai spus Dajbog.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de ninsori, polei şi intensificări ale vântului pentru Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova şi Banat, valabilă până luni la ora 2.00. În regiunile sudice sunt precipitaţii mixte care favorizează formarea poleiului, iar ninsori pe arii restrânse se înregistrează în Dobrogea şi estul Munteniei. La munte, ninsorile vor fi temporar viscolite, iar rafalele de vânt vor avea peste 70-80 de kilometri pe oră.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite