UPDATE Aglomeraţie pe DN1. Poliţiştii se aşteaptă la blocaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii se aşteaptă la blocaje pe DN 1 FOTO Adevărul
Poliţiştii se aşteaptă la blocaje pe DN 1 FOTO Adevărul

Poliţiştii se aşteaptă la blocaje pe Drumul Naţional 1 (DN1), în special între staţiunile de pe Valea Prahovei. Asta pentru că turiştii care au petrecut Revelionul la munte vor pleca spre casă.

UPDATE Potrivit Centrului Infotrafic, la ora 12:45, traficul rutier este intens pe DN1 Braşov - Bucureşti. La intrarea în Buşteni dinspre Azuga există o coloană de autovehicule în mişcare. La fel şi în sens invers, dinspre Poiana Ţapului până în Buşteni.

La kilometrul 137, între Azuga şi Predeal, un autocar s-a defectat pe sensul de mers către Bucureşti. Circulaţia se desfăţoară alternativ, pe o bandă, fiind dirijată de poliţişti.

Pe DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti circulaţia se desfăşoară fără probleme.

UPDATE La ora 11.45, traficul rutier este intens pe DN1 Braşov - Bucureşti, informează Centrul Infotrafic din IGPR. Potrivit sursei citate, la intrarea în Buşteni dinspre Azuga există o coloană de autovehicule în mişcare.

În schimb, pe N1A Săcele - Cheia - Ploieşti circulaţia se desfăşoară fără probleme. „Ninge uşor pe DN7, pe Valea Oltului. Partea carosabilă este umedă, zăpadă existând doar în zona acostamentelor. Este necesar să se ruleze cu viteză adaptată, în primul rând în curbe”, mai arată Centrul Infotrafic.

Şi sâmbătă, drumul a fost extrem de aglomerat. Mai exact, Poliţia Rutieră a oprit ieri accesul autoturismelor în Poiana Braşov, pentru că staţiunea era complet blocată. Astfel, arată sursa citată, dacă unii turişti se pregăteau să meargă spre pârtii, alţii se întorceau acasă.

Prin urmare, blocaje au fost între Braşov spre Predeal şi Sinaia, iar poliţiştii au decis să devieze traficul din judeţul Braşov pe DN 1 A Săcele - Cheia - Ploieşti, pentru a fluidiza traficul.

Trafic de persoane în creştere la frontiera de vest

Şi Poliţia de Frontieră se aşteaptă la creşteri ale traficului de persoane, în special la frontiera de vest, dar şi la frontiera cu Republica Moldova, în special pe sensul de intrare în ţară, ce sunt cauzate de numărul mare de persoane care vin să petreacă în România sărbătorile de iarnă pe rit vechi.

Potrivit unui comunicat de presă, au fost luate toate măsurile necesare în aşa fel încât tranzitul să se efectueze în condiţii normale, motiv pentru care a fost suplimentat personalul poliţiei de frontieră la capacitate maximă. În plus, zilele trecute, şefii poliţiilor de frontieră din România şi Ungaria au convenit să ia măsuri comune de fluidizare a traficului prin punctele de frontieră de la graniţa dintre cele două state.

Participanţii la trafic au la dispoziţie un număr de telefon, 021.9590, dar şi o aplicaţie online, www.politiadefrontiera.ro/traficonline/, unde pot vizualiza punctele de trecere a frontierei, care sunt marcate, în functie de trafic şi timpii de aşteptare, în culori diferite.

Frontiera, tranzitată de 4,1 milioane de persoane

În decembrie 2015, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4.100.000 de persoane, din care 3.500.000 au fost cetăţeni aparţinând U.E. Comparativ cu luna decembrie a anului 2014, cand frontiera a fost tranzitată de 2.980.000 persoane, se constată o creştere de 37%.

Dintre acestea, aproximativ 2.300.000 treceri au fost pe sensul de intrare în ţară (2.000.000 cetateni U.E. şi 300.000 cetăţeni non-U.E.).

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere din vestul ţării şi cele aeroportuare. Astfel, prin punctele de trecere de la frontiera comună romano-ungară au trecut graniţa, în ultima luna a anului trecut, peste 1.824.000 persoane, iar prin cele aeroportuare peste 887.000 persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite