Articol publicitar

Agenţia Medico-Jobs caută medici pentru spitalele din Europa şi nu numai...

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii care lucrează în spitalele din România sunt afectaţi de ani buni de faptul că nu li se măresc salariile şi se expun zi de zi riscului de a fi acuzaţi de luare de mită şi ulterior condamnaţi şi arestaţi, nu au condiţii optime pentru a-şi desfăşura activitatea în spitale şi se confruntă cu tot felul de blocaje la nivel logistic, lucru ce îi face să îşi caute un loc de muncă în spitalele din vestul Europei.

Mihai Glăvan este managerul Agenţiei Medico-Jobs, agenţie specializată în recrutarea personalului medical, care a acceptat să ne vorbească despre motivele emigrării medicilor români.

Reporter: Cine sunteţi?

Mihai Glăvan: Medico-Jobs este o agentie specializată în recrutarea personalului medical şi are ca scop plasarea forţei de muncă specializate din domeniul medical în ţările cu sisteme sanitare foarte dezvoltate. Găsirea unui loc de muncă într-o ţară străină poate fi un proces obositor, consumator de bani şi uneori ineficient dacă toate demersurile se fac pe cont propriu de către candidat, fără  sprijin profesional. Medico-Jobs vine în întâmpinarea celor care doresc să se dezvolte în domeniul medical într-o ţară europeană şi susţine candidatul în depăşirea tuturor obstacolelor pe care le poate întâlni.

Reporter: Cine sunt clienţii dumneavoastră şi cui vă adresaţi în mod special?

Mihai Glăvan: Colaborăm cu spitale de stat şi private, case de odihnă, centre de îngrijire medicală, centre de îngrijire la domiciliu sau farmacii şi ne adresăm medicilor rezidenţi, specialişti şi primari, medicilor stomatologi, farmaciştilor, psihologi şi, nu în ultimul rând, asistenţilor medicali. Agenţia Medico-Jobs plasează forţă de muncă în ţări precum: Franţa, Belgia, Luxemburg, Elveţia, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Austria, Anglia, Irlanda, Spania, Olanda şi Italia.

Reporter: Ce vă deosebeşte de concurenţii dumneavoastră?

Mihai Glăvan: În primul rând Medico-Jobs nu percepe comision candidaţilor, ei urmând  să semneze direct cu angajatorul. Intermedierea nu va afecta în nici un fel salariul sau alte plăţi viitoare ale spitalului în numele candidatului devenit între timp angajat. Apoi, Medico-Jobs pune la dispoziţia candidaţilor servicii de suport complete, chiar şi după începerea activităţii, referitoare la alegerea locuinţei potrivite, la identificarea unui loc de muncă sau şcoală şi pentru membrii familiei candidatului. Foarte important, echipa Medico-Jobs este formată din medici români, bulgari, moldoveni, tunisieni şi greci care deja profesează în străinătate.

Reporter: Care sunt serviciile pe care le asiguraţi viitorilor candidaţi?

Mihai Glăvan: Serviciile noastre se axează pe 2 direcţii importante:

1.Găsirea locului de muncă portivit şi semnarea contractului de muncă, etapă care include consultanţă personalizată de la primirea CV-ului până la prima zi de lucru; răspuns în max. 48 ore de la depunerea CV-ului; prezentarea detaliată a viitorului job şi explicarea cât mai clară a condiţiilor din contractul de muncă propus de angajator; consiliere în privinţa asimilării competenţelor lingvistice medicale în limba străină a ţării de destinaţie (aplicabil şi celorlalţi membrii ai familiei); consiliere în obţinerea documentelor oficiale necesare pentru plecare şi traducerea lor de către un traducător autorizat, conform legilor din ţara de destinaţie; verificarea documentelor; consiliere în pregătirea interviului: cel mai bun mod de prezentare în faţa angajatorului, recomandarea de preţuri la hotel şi avion foarte avantajoase prin intermediul partenerilor noştri; negocierea imparţială a contractului de muncă astfel încât cadrul medical să nu fie expus unor clauze contractuale nefavorabile.

2. Acomodarea în noua locaţie prin depunerea actelor pentru rezidenţă (titlu sejur, cont bancar, etc); depunerea actelor pentru ordinul medicilor şi obţinerea permisului de muncă; găsirea iniţială a unei locuinţe şi detaliere costuri mutare; organizarea mutării (mobilă, transport, rute, etc.); găsirea de şcoli sau grădinite pentru copiii candidaţilor sau a unei bone; sfaturi concrete despre viaţă în ţara de destinaţie; găsirea unui job pentru partenerul/a candidatului;

Reporter: Ce salarii pot obţine medicii în ţările Europei de Vest?

Mihai Glăvan: Medicii rezidenţi pot câştiga aprox. 2200-3500 euro/lună, iar medicii specialişti peste 4000-5500 euro/lună, fără gărzi.

Reporter: Care sunt problemele pe care un medic le poate întâlni în cursul procesului de recrutare, cât şi după semnarea contractului?

Mihai Glăvan: Eventualele problemele întâlnite sunt multiple şi uneori greu de manageriat dacă nu sunt cunoscute. Printre acestea se numară: semnarea unui contract de muncă cu clauze ascunse sau clauze ambigue; blocarea discuţiilor deoarece candidatul nu ştie cum să aplice pentru formalităţi în ţara respectivă (contract închiriere, cont bancar); nediscutarea timpilor medicali şi a atribuţiilor clare de serviciu; acceptare unui contract într-o zonă rău famată a ţării de destinaţie, cu infracţionalitate ridicată; necunoaşterea legislaţiei medicale şi fiscale a ţării respective (atenţie, acest lucru poate fi un real dezavantaj în cazul în care candidatul aplică pe cont propriu).

Reporter: Care sunt paşii pe care trebuie să-i parcurgă un candidat pentru relocarea în altă ţară?

Mihai Glăvan: Un candidat care doreşte să îşi desfăşoare activitatea într-o altă ţară trebuie să parcurgă următorii paşi:

1. Depunerea CV-ului pe site-ul www.medico-jobs.ro;

2. Echipa Medico-Jobs îi va contacta prin mail sau telefon în max 48 ore pentru a li se prezenta ofertele disponibile. De asemenea, se va verifica nivelul cunoştintelor limbii ţării pentru care aplică;

3. Angajatorul va fi contactat şi înştiinţat de existenţa unui posibil candidat;

4. Întalnire preliminară online via Skype sau interviu în ţara respectivă. Echipa Medico-Jobs îi va îndruma pe toată această perioadă, inclusiv prin indicarea unor hoteluri mai rezonabile sau a unui parcurs de zbor mai ieftin. Din experienţa de până acum, în momentul în care angajatorul îl cheamă pe candidatul respectiv pentru un interviu faţă în faţă, acesta este hotărât în proporţie de peste 80% să îl recruteze;

5. Negocierea şi semnarea contractului. Medico-Jobs este obligată să nu fie părtinitoare niciuneia dintre părţi şi va prezenta realitatea atât în ceea ce priveşte angajatul, cât şi în ceea ce priveşte angajatorul. Scopul nostru este ca la final ambii parteneri sa fie multumiţi;

6. Mutarea şi formalităţile premergătoare începerii activităţii: Medico-Jobs îi va consilia în închirierea unei proprietăţi, cât şi în privinţa formalităţilor esenţiale pe care trebuie sa le facă un candidat în ţara respectivă (Medico-Jobs poate garanta pentru candidatul respectiv în cazul închirierii sau în cazul deschiderii unui cont bancar nou). De asemenea, îi va consilia în gasirea unui job pentru soţ/soţie, cât şi a unor şcoli/gradiniţe în cazul în care au copii.

Reporter: Ce părere aveţi despre anchetele procurorilor cu privire la medicii care primesc “atenţii” din partea pacienţilor? 

Mihai Glăvan: Dacă până acum tema referitoare la faptul că, atunci când mergem la medic trebuie să-i dăm o mică atenţie, era acceptată public, odată cu decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din data de 03.12.2014, prin care s-a stabilit că personalul medical angajat cu contract de muncă într-o unitate spitalicească din sistemul public de sănătate, are calitatea de funcţionar public şi în consecinţă poate fi acuzat de săvârşirea infracţiunii de luare de mită atunci când primeşte bani sau foloase în vederea efectuării actului medical, întreg personalul medical trebuie să se gândeasca de două ori inainte de a accepta orice „plic” sau „atenţie”. Altfel, îşi riscă întreaga cariera medicală pentru sume de bani, uneori, derizorii. De aceea, îi înţelegem perfect pe medicii care vor să plece şi de fapt, acesta este principalul motiv pentru care pleacă: salarii la limita subzistenţei şi frica de a fi arestat fiindcă a primit o „atenţie” care poate reprezintă echivalentul unei cărţi ieftine de medicină.

Reporter: Exista nişte tipare după care vă ghidaţi în activitatea zilnică?

Mihai Glăvan: Transparenţa în procesul de recrutare şi consilierea permanentă a candidaţilor sunt repere importante în activitatea Medico-Jobs. Mai mult, Medico-Jobs respectă toate Directivele Europene care reglementează relaţiile de muncă din cadrul Uniunii Europene şi, de asemenea, aderă la principiile EUROPEAN COUNCIL MEDICAL ORDERS privind conduita medicală europeană. De asemenea, Agenţia Medico-Jobs este certificată ISO 9001 – Sistem de Management al Calităţii şi ISO 27001 – Sistem de Management privind Securitatea Informatiilor.

Reporter: Cum vă pot contacta cei interesaţi?

Mihai Glăvan: Site-ul nostru este www.medico-jobs.ro. Depunerea CV-urilor se face ori parcurgând formularul de pe site, ori trimiţând un CV la office@medico-jobs.ro, cu menţionarea tipului de job avut în vedere.

Reporter: Ce mesaj de final aţi vrea să le transmiteţi viitorilor candidaţi?

Mihai Glăvan: Agenţia Medico-Jobs înţelege nevoia practicării medicinei aşa cum scrie la carte, precum şi nevoile financiare ale fiecărui medic, de aceea suntem 100% alături de candidaţi pe întregul parcurs al relocării în altă ţară. Este foarte important de reţinut faptul că Agenţia Medico-Jobs nu percepe nici un comision cadrelor medicale, intermedierea nu va afecta în nici un fel salariul sau alte plăţi ale spitalului în numele candidatului! Vă aşteptăm la www.medico-jobs.ro şi la întâlnirile anuale pe care Agenţia Medico-Jobs le va organiza.

Vă mulţumim pentru răspunsuri !

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite