Agenţia de Integritate: Şerban Mihăilescu şi doi deputaţi, găsiţi în incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputaţii Antal Istvan şi Mihai Radu Popa au fost găsiţi în incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), după ce ar fi deţinut, simultan, funcţii în Parlament, dar şi administratori ai unor societăţi comerciale.

Astfel, inspectorii de integritate susţin că Şerban Mihăilescu ar fi deţinut,  în perioada   19 decembrie 2012 - 24 decembrie 2013,atât funcţia  senator, cât şi cea de administrator al unei societăţi comerciale. 

În cazul lui Antal Istvan, ANI a constatat că acesta ar fi deţinut, în perioada 19 decembrie 2008 - 11 decembrie 2013,  atât funcţia de deputat, cât şi cea de administrator al unei societăţi comerciale.

În ceea cel priveşte pe Mihai Radu Popa, inspectorii au constatat că aceasta ar fi deţinut, în perioada 20 decembrie 2012 - 09 ianuarie 2014, atât calitatea de deputat, cât şi funcţia de administrator la două societăţi comerciale.

Potrivit ANI, „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat încălcarea obligaţiilor legale privind starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective”.

Mai mult, potrivit legii, „persoana  faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Citiţi şi:

Mircea Diaconu, achitat în dosarul privind conflictul de interese. Ponta îi urează succes la europarlamentare

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi, achitarea lui Mircea Diaconu pentru conflict de interese, care a primit însă o amendă administrativă de 1.000 de lei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacă cu apel la Curtea Supremă. Premierul Victor Ponta felicită decizia magistraţilor şi îi urează lui Diaconu succes la alegerile europarlamentare, deşi, potrivit ANI, acesta nu are voie să ocupe o funcţie publică până în 2015.

Curtea de Apel: Mircea Diaconu este membru în Parlamentul European. ANI a pierdut procesul, dar face recurs

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a pierdut, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti procesul în care a contestat calitatea de membru în Parlamentul European a lui Mircea Diaconu. Sentinţa nu este definitivă. Preşedintele ANI, Horia Georgescu, a anunţat că va contesta decizia magistraţilor. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite