Poliţist acuzat de lovituri cauzatoare de moarte în cazul tânărului găsit mort în sediul Secţiei 10. Protest al narcomanilor în faţa Poliţiei Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agentul este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte (foto)
Agentul este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte (foto)

Un agent din cadrul Secţiei 10 de Poliţie din Capitală este urmărit penal de procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte în cazul tânărului de 26 de ani găsit mort în sediul instituţiei. În urmă cu fix două săptămâni un cunoscut hoţ din Capitală, bolnav de inimă, HIV şi hepatita C a murit în sediul poliţiei, după ce, se pare, ar fi fost bătut de agentul reţinut.

UPDATE Aproximativ 20 de persoane, majoritatea foşti şi actuali consumatori de droguri, au protestat, astăzi, la Poliţia Capitalei, faţă de abuzurile comise de anchetatori.

Acţiunea a fost organizată de un grup care se intitulează Brigada Activiştilor din Domeniul Drogurilor, sprijinit şi de reprezentanţi ai fundaţiei pentru apărarea drepturilor omului APADOR - CH.

Majoritatea foşti şi actuali consumatori de stupefiante, protestatarii au afirmat că evenimentul s-a dorit a fi un omagiu adus lui Gabriel Daniel Dumitrache, zis Dinte, tânărul care a murit în secţia de poliţie.

Manifestanţii au afişat pancarte cu mesaje precum "Dreptate pentru Dinte", "Nu vă plătim pentru abuzuri", "Drepturile omului = drepturile tuturor", "Reţinut + anchetat = decedat" sau "Poliţia Română = siguranţă şi încredere?" şi au pus pe trotuar lumânări în amintirea celui decedat.

Liderul grupului, Ionuţ Alexandrescu, un fost dependent de droguri, a declarat că prin acest protest se doreşte tragerea unui semnal de alarmă legat de faptul că, de multe ori, grupurile vulnerabile sunt abuzate de Poliţie atunci când sunt reţinute, arată Mediafax.

"Dorim să fim anchetaţi şi reţinuţi în condiţiile legii, să ni se respecte drepturile pe care le avem atunci când facem o activitate ilegală, indiferent dacă este vorba despre trafic sau consum de droguri, că este vorba despre prostituţie sau pur şi simplu că trecem strada în mod neregulamentar", a declarat Ionuţ Alexandru.

Dosar deschis la Parchetul Tribunalului Bucureşti

Potrivit anchetatorilor, „în cauză se efectuează acte de urmărire penală sub aspectul infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, faţă de un agent de poliţie din cadrul Secţiei 10. Agentul de poliţie în cauză are calitatea de inculpat şi este cercetat în stare de arest preventiv, măsură dispusă de Tribunalul Bucureşti la data de 11 martie 2014”, se arată într-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Un tânăr de 26 de ani care încasa taxe de parcare ilegale în Bucureşti a murit, marţi, 4 martie, în sediul Secţiei 10 Poliţie, după ce fusese reţinut de poliţişti de pe Bulevardul Decebal.

El fusese ridicat în timp ce dirija şoferii care voiau să parcheze în faţa unui local de pe Bulevardul Decebal. 

Pentru că era cunoscut şi ca hoţ de oglinzi auto, acesta a fost ridicat şi dus pentru verificări la Secţia 10.

Potrivit declaraţiilor iniţiale date de cei prezenţi în Secţie, la un moment dat tânărului i s-ar fi făcut rău şi ar fi început să vomite. Poliţiştii au sunat imediat la 112, iar la faţa locului au ajuns două ambulanţe SMURD.

Medicii au încercat să-l resusciteze, însă, în cele din urmă, au declarat decesul tânărului. 

Acesta era cunoscut ca având probleme cardiace şi era infectat cu HIV şi virusul hepatitei C, iar la momentul decesului era băut.

Cazul a fost preluat de poliţiştii Biroului morţi suspecte din cadrul Serviciului Omoruri. Anchetatorii au stabilit că tânărul nu prezenta semne de violenţă, iar cadavrul a fost transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML), pentru necropsie.

Biroul de presă al Poliţiei Capitalei a informat astăzi că imediat după producerea incidentului din data de 4 martie a.c, au fost demarate verificări cu privire la modul de respectare a procedurilor legale de către întregul personal al  Secţiei 10 Poliţie, urmând a fi dispuse măsuri în consecinţă.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Tânăr care percepea taxe de parcare ilegale în Bucureşti, mort în sediul Secţiei 10 de Poliţie

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite