Adrian Videanu, audiat la DIICOT în dosarul Romgaz-Interagro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu s-a prezentat la DIICOT FOTO Eduard Enea
Adriean Videanu s-a prezentat la DIICOT FOTO Eduard Enea

Fostul ministru al Economiei Adrian Videanu este audiat miercuri la DIICOT, în dosarul Romgaz-Interagro. Cercetările au fost reluate în acest dosar, în care sunt vizaţi omul de afaceri Ioan Niculae şi Adriean Videan, după ce rechizitoriul a fost infirmat de procurorul ierarhic superior celui care l-a instrumentat.

Surse judiciare au declarat pentru agenţia de presă Mediafax că procurorul ierarhic superior celui care a instrumentat cauza a infimat rechizitoriul în dosar, iar ancheta a fost reluată de către procurorii DIICOT.

În dosar, omul de afaceri Ioan Niculae este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, sustragere de sub sechestru şi spălare de bani.

În cazul lui Adriean Videanu, ministru al Economiei în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, DIICOT a obţinut aviz pentru începerea urmăririi penale de la preşedintele României pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

În acelaşi dosar, procurorii au cerut şi aviz de la Senat pentru urmărirea penală a lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, tot pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare. Senatul a respins solicitarea de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul lui Varujan Vosganian.

Videanu: Sunt acuzat de participaţie improprie la complicitate la delapidare

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat miercuri, la ieşirea de la DIICOT, că acuzaţia pe care i-o aduc procurorii în dosarul “Romgaz-Interagro" este de participaţie improprie la complicitate la delapidare.

“Este foarte lungă acuzaţia mea: participaţie improprie la complicitate la delapidare. Trebuie să mă lămuresc şi eu. Nu există nicio reluare, este vorba despre cursul firesc al oricărui dosar”, a spus Adriean Videanu.

Fostul ministru a ţinut să precizeze că Interagro a plătit cel mai mare preţ pentru gazele pe care le-a luat, în aceleaşi condiţii, dintre toţi consumatorii de pe piaţă.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite