Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală, găsit în incompatibilitate de ANI

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Balş” din Capitală, găsit în incompatibilitate de ANI

Adrian Streinu-Cercel, în studioul Adevărul Live FOTO David Munteanu

Managerul Institutului ”Matei Balş” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a fost găsit în incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate, care susţine că acesta a fost simultan manager al institutului şi secretar ştiinţific al Senatului UMF, precum şi secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, luni, că a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către Adrian Streinu-Cercel, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, actual manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti, în condiţiile în care acesta a deţinut simultan mai multe funcţii.
 
Potrivit sursei citate, în perioada 11 martie 2008 - 12 martie 2012, Streinu-Cercel a deţinut, simultan, funcţiile de manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti şi secretar ştiinţific al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” încălcând, astfel, Legea 95/2006 potrivit căreia ”funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: exercitarea oricăror alte funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică”.
 
De asemenea, în perioada 19 noiembrie 2010 - 23 mai 2012, Streinu-Cercel a deţinut, simultan, funcţiile de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”, încălcând, astfel, Legea 161/2003, potrivit căreia ”funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de […] administrator […] la instituţiile publice”.
 
ANI mai spune că l-a informat pe Streinu-Cercel despre această situaţie, iar acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările