Adrian Sîrbu a fost plasat în arest la domiciliu. Mogulul media a părăsit arestul Poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de presă, Adrian Sîrbu, a ieşit, marţi seara, din Arestul Central al Poliţiei. Asta după ce instanţa Curţii Supreme a decis definitiv ca acesta să fie plasat în arest la dimiciliu, Adrian Sîrbu se afla în arest preventiv din 3 februarie.

Adrian Sîrbu va fi plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit deciziei ICCJ.  Pe durata arestului la domiciliu, Adrian Sîrbu are obligaţia să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat şi să nu comunice, direct sau indirect, cu ceilalţi inculpaţi, cu martorii din dosar şi cu expertul desemnat de Parchet în acest caz.

Pe 3 februarie, Curtea de Apel Bucureşti l-a arestat preventiv pe patronul media, acuzat de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani şi instigare la delapidare. 

În motivarea deciziei, magistraţii au arătat cum se sustrăgea mogulul de la plata taxelor către stat.

Astfel, Adrian Sîrbu, care controla societăţile din grupul Mediafax (SC Mediafax Group SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL) le-ar fi solicitat Lilianei Şerban, Roxanei Dorina Grigoruţă, Eugeniei Bălan, Sorin Dinu, Danielei Reghina Cozac, Rodicăi Crisbasan, Dragoş Chiş, Dianei Atanasiu şi Dragoş Eremia să elaboreze un sistem prin care să se sustragă de la plata către stat a taxelor şi impozitelor. 

În acest sens, în schemă ar fi fost interpuse mai multe firme-fantomă, pentru derularea unor operaţiuni comerciale fictive în relaţia cu beneficiarii drepturilor de autor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite