Adrian Năstase poate fi tratat la spitalul penitenciar, dar rămâne internat la Floreasca până la expertiza Comisiei de Medicină Legală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazul lui Adrian Năstase  a pus în încurcătură mai  multe instituţii ale statului
Cazul lui Adrian Năstase a pus în încurcătură mai multe instituţii ale statului

UPDATE 13.10 Comisia medicilor care a analizat cazul trebuie, obligatoriu, să întocmească un raport al evaluării. „Nu ştiu dacă acest document s-a redactat deja, sau când urmează să fie redactat”, a declarat şeful Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae. El nu şi-a exprimat părerea cu privire la cazul fostului premier.

Expertiza medico-legală va stabili dacă Adrian Năstase poate fi tratat în penitenciar. „Orice persoană este pacient. Expertiza există pentru că, orice ar fi făcut, pacientului trebuie să i se respecte drepturile”, a adăugat Astărăstoae. În plus, „nici un fel de presiuni exercitate nu vor influenţa decizita comisiei”, a întărit acesta.Trebuie analizate condiţiile din spitalul penitenciarului, aparatura medicală din dotare, dar şi existenţa personalului calificat.

Instanţa va decide componenţa echipei care va face expertiza medico-legală. Probabil cei de la Institutul Mina Minovici se vor ocupa de proceduri, întrucât cazul este îm raza lor de acoperire, a explicat şeful Colegiului Medicilor. Nu se poate şti cât va dura expertiza, instanţa va stabili un termen, dar experţii vor fi cei care vor estima de timpul necesar finalizării procedurilor, care diferă pentru fiecare caz, în funcţie de gravitatea sa.

UPDATE 12.58: Comisia medico-legală care va decide dacă Adrian Năstase poate fi tratat în spitalul de la Penitenciarul Rahova se poate pronunţa fie pe baza documentaţiei medicale deja existente la dosarul deschis după ce fostul premier a încercat să se sinucidă, fie pe baza unor investigaţii suplimentare.

Investigaţiile medicale suplimentare pot fi efectuate şi în alt spital.

UPDATE 12.24: Bogdan Opriţa, în scurtul anunţ făcut la Spitalul Floreasca, nu s-a referit deloc la starea de sănătate a lui Adrian Năstase, ci doar la o eventuală decizie de transfer a acestuia într-unul din spitalele Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

UPDATE 12.15: Medicii de la Spitalul Floreasca au cerut INML să stabilească dacă Adrian Năstase poate fi transferat la spitalul penitenciarului Rahova, conform procedurilor penale.

Bogdan Opriţa, purăttorul de cuvânt al Spitalul Floreasca a declarat că s-au făcut adresele oficiale către IGPR şi IML, pentru ca situaţia lui Adrian Năstase să fie analizată portrivit procedurilor penale.

Comisia medicilor care a analizat, luni dimineaţă, starea de sănătate a fostului premier Adrian Năstase a decis că acesta poate fi tratat în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), potrivit DIGI 24.

Informaţia a fost dată publicităţii de Digi 24, care citează surse din Spitalul Floreasca.

Anunţul oficial urmează să fie făcut curând.

La spital se află şi medici de la Institutul Medico-Legal.

Din comisie fac parte medicii care l-au tratat la Spitalul Floreasca, printre care Şerban Brădişteanu şi Iona Lascăr, dar şi un legist.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite