Adrian Năstase cere PSD să declanşeze lupta împotriva lui Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Năstase, deranjat că Iohannis a vrea „o Românie fără PSD” FOTO Adevărul / Sebastian Zachmann
Năstase, deranjat că Iohannis a vrea „o Românie fără PSD” FOTO Adevărul / Sebastian Zachmann

Fostul premier al României, Adrian Năstase, le cere liderilor PSD să lase conflictele din interiorul partidului pentru a se concentra pe a-i da o replică serioasă preşedintelui Klaus Iohannis.

Năstase s-a arătat deranjat de faptul că Iohannis a atacat PSD de la tribuna Parlamentului, acest lucru fiind imposibil de tolerat.

Năstase a criticat pe blog faptul că preşedintele Iohannis a declarat că va construi ”o Românie fără PSD”.

”Adeseori mi s-a reprosat o anumită naivitate. E posibil. Poate si pentru că nu imi plac conflictele si nu mă hrănesc din ură sau din răzbunări. Am mers aseară la Cotroceni sperând că Iohannis a incheiat retorica de război impotriva a 3 milioane de români (poate si a altora)  care au votat candidatul PSD. Se pare că discursul său a fost, de fapt, un discurs pentru corpul diplomatic aflat acolo. Prezent insă la o intâlnire cu parlamentarii liberali (in ce calitate? presedinte al TUTUROR românilor?), Iohannis a declarat că se va implica pentru a realiza, intr-un an de zile, „o Românie fără PSD”.

Năstase spune că declaraţia a fost făcută la întâlnirea cu liderii PNL.

”Acest indemn al lui Iohannis este o declaratie de război impotriva Partidului Social Democrat, a Constutiei României si a regimului democratic din tara noastră. El este incalificabil si el trebuie tratat cu toată seriozitatea de către conducerea PSD, de către parlamentarii,  primarii, consilierii, presedintii de consilii desemnati democratic de către alegătorii români.

Mi se pare inadmisibilă această conduită si cred că ea va trebui sanctionată atât in tară cât si la institutiile europene.

La PSD, ar trebui lăsate deoparte orgoliile si ar trebui strânse rândurile pentru a găsi cele mai bune formule de a răspunde acestui atac „mârsav” la adresa fundamentului statului de drept din România”, a scris Năstase pe blog.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite