Petiţie online pentru demiterea tuturor responsabililor de accidentul aviatic în care au murit Aura Ion şi Adrian Iovan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În accident au murit Aura Ion şi Adrian Iovan FOTO Mediafax
În accident au murit Aura Ion şi Adrian Iovan FOTO Mediafax

Românii au iniţiat o petiţie online pentru demiterea tuturor celor responsabili de tragedia din Munţii Apuseni, în care şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi rezidenta Aura Ion.

"Este absolut revoltător faptul că aceşti eroi, prin mâinile cărora au trecut mii de oameni, să fie lăsaţi pradă morţii, din cauza incompetenţei acelor oameni aflaţi în funcţii de conducere ale unor instituţii importante ale statului român", se arată în introducerea petiţiei, semnată momentan de doar 79 de oameni.

"Tot ceea ce au reuşit pe deplin însă a fost o bâjbâială generalizată, iar acest lucru a dus la decesul pilotului Adrian Iovan, cât şi a tinerei Aura Ion. Autorităţile statului au eşuat lamentabil în cadrul misiunii de salvare a celor accidentaţi", mai scrie în petiţie.

Petiţionarii doresc demisia tuturor celor responsabili din ministere, STS, IGSU, ISu şi Poliţie.

Petiţia online este disponibilă la acest link.

Şeful ROMATSA şi-a depus demisia 


Şeful ROMATSA Aleodor Marian Frâncu şi-a dat demisia.

Acesta a declarat miercuri că şi-a înaintat demisia Consiliului de Administraţie, „pentru liniştea şi stabilitatea instituţiei”, dar că nu are nimic să-şi reproşeze, arată Mediafax.

„Demisia este un act unilateral. În atmosfera creată, nu mai puteam să-mi exercit funcţia de manager. ROMATSA are nevoie de stabilitate”, a spus Aleodor Frâncu.

STS spune că medicul Zamfir nu a trimis coordonatele

Reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) susţin că, de fapt, medicul Radu Zamfir, cel care a ţinut legătura telefonic cu autorităţile de la momentul prăbuşirii - nu ar fi trimis deloc coordonate către salvatori. 

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), nu-şi asumă vina pentru cele întâmplate. Aceştia susţin că medicul Zamfir a trimis coordonate greşite.

„M-au şocat şi pe mine aceste declaraţii. Legat de măsurile luate de guvern, este prematur să comentăm atâta timp cât nu am văzut încă raportul. Aşteptăm să se sedimenteze lucrurile”, a explicat pentru adevarul.ro profesorul Radu Deac, preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

Citiţi mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Radu Stroe, ministrul care ar trebui demis pentru bâlbâieli în accidentul aviatic: „Nu demisionez“ Reacţia ministrul de Interne Radu Stroe în urma accidentului aviatic din munţii Apuseni poate fi rezumată astfel: bâlbe, gafe şi declaraţii contradictorii. Radu Stroe este ministrul care nu şi-a asumat nimic, dar care nu se gândeşte la demisie.

EDITORIAL Să murim liniştiţi. Se va face anchetă! Statul român nu este altceva decât o sumă de instituţii sugrumate de incompetenţă şi de interese politice. Desigur, asta nu reprezintă vreun mare secret şi, tocmai pentru că o ştim cu toţii atât de bine, ne-am luat prostul obicei de a tolera senini această cruntă realitate.

ROMATSA, raport preliminar: Aeronava BN2 emitea un semnal de urgenţă care trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat Un raport preliminar al ROMATSA precizează faptul că au existat informaţii de la aparatele aflate in zbor că avionul prăbuşit avea funcţională staţia de transmitere a unui semnal in caz de urgenţă, însă semnalul trebuia decriptat la Moscova, ceea ce nu s-a întâmplat deoarece experţii nu au răspuns apelurilor telefonice şi mesajelor electronice ale părţii române.

Ponta: „Intervenţia de luni a fost un eşec”. Acesta cere înlocuirea şefului STS. Un şef din MAI a fost demis, iar cei de la IGSU şi ROMATSA au demisionat

Secretarul de stat din MAI Cătălin Chiper a fost demis iar şefului STS, Marcel Opriş este la un pas de a părăsi fotoliul pe care îl ocupă. De asemenea, şefii ROMATSA şi IGSU au decis să demisioneze astăzi după ce Victor Ponta a prezentat concluzia raportului în cazul accidentului aviatic din Apuseni. Premierul nu a spus însă nimic despre ministrul de Interne, Radu Stroe, cel care s-a întrecut într-o serie de gafe după prăbuşirea avionului.

Raportul integral al accidentului aviatic. ROMATSA, singura instituţie vinovată: „Nu a declanşat operaţiunile de căutare!”

Raportul Guvernului găseşte un singur vinovat în cazul tragediei aviatice din Munţii Apuseni: „ROMATSA Bucureşti nu a manifestat un rol activ în conformitate cu competeţele prevăzute de lege, nu a luat măsurile necesare în vederea stabilirii zonei de căutare a aeronavei dispărute şi nu a declanşat operaţiunile de căutare”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite