Adolescentă „ucisă“ din neglijenţa familiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Pletoianu era elevă în clasa a IX-a
Liliana Pletoianu era elevă în clasa a IX-a

Lipsa părinţilor şi faptul că ar fi fost obligată să se prostitueze au făcut-o pe Liliana Pletoianu (15 ani) să se arunce în Siret. Elevă model la şcoală, adolescenta din Cosmeşti era obligată de sora ei să aducă bani în casă acordân-du-le favoruri sexuale bărbaţilor.

Liliana a plecat de acasă după ce s-a certat cu sora ei, luni seară. A băut alcool, apoi s-a aruncat în Siret, iar corpul i s-a zdrobit de gheaţă. După ce vremea s-a încălzit, trupul fetei a fost purtat câteva sute de metri în aval, unde a fost găsit de nişte localnici.

Părinţii divorţaţi, mama la muncă în Italia, tatăl plecat în lume, trei fraţi bolnavi psihic şi o soră mai mare care o obliga să se prostitueze. Aşa se poate descrie drama Lilianei Pletoianu, în vârstă de numai 15 ani, din comuna gălăţeană Cosmeşti.

Tariful era de 100 de lei pe noapte

După moartea fetei, care era o elevă foarte conştiincioasă, cu note bune, a început să iasă la iveală drama pe care aceasta o trăia. Directoarea Liceului „Ovid Caledoniu" din Tecuci, Violeta Trofin, susţine că a aflat de la o colegă de-a tinerei că Liliana era obligată să se prostitueze de către sora ei mai mare, Vasilica Stoian.

„Am înţeles că întreţinea relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi. Făcea asta ca să-i aducă bani în casă surorii mai mari. Era o fată cuminte, cu rezultate bune la învăţătură. Făcea naveta în fiecare zi pentru a veni la şcoală", a spus profesoara Violeta Trofin.

Potrivit acesteia, preţul cerut „clienţilor" de cea care ar fi trebuit să aibă grijă de Liliana era de 100 de lei pentru o noapte de amor. Vasilica Stoian, venită la Morgă să ridice cadavrul surorii sale, nu a vrut să comenteze afirmaţiile directoarei.

În seara în care s-a sinucis, Liliana a lăsat un bilet de adio scris în versuri, care pare să-i fie adresat unui iubit. „Iartă-mă pentru toate prostiile pe care le-am făcut. Te iubesc! Din ceruri o lumină s-a desprins, era o stea care cădea uşor. Mi-am zis că iubirea noastră acum s-a stins, şi-n suflet am simţit un fior", au fost ultimele cuvinte aşternute pe hârtie de Liliana.

Abandon

Cel mai grav lucru pentru un copil este să crească departe de părinţi, privat de dragostea acestora, susţin specialiştii Direcţiei de Protecţie a Copilului.

Am înţeles că întreţinea relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi. Făcea asta ca să-i aducă bani în casă surorii mai mari.
Violeta Trofin, profesoară

Violeta Trofin, profesoară
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite