Administratorul Urban, Teodor Florescu, reţinut pentru evaziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul firmei de salubrizare Urban, Teodor Florescu, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de un apropiat, pentru evaziune fiscală prin deducerea ilegală de TVA în urma înregistrării unor achiziţii fictive.

Florescu şi celălalt reţinut vor fi prezentaţi joi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Capitalei şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au făcut, miercuri dimineaţă, percheziţii la firma Urban care se ocupă de salubrizare şi deszăpezire în sectorul 6, existând suspiciuni că aceasta ar fi făcut achiziţii false pentru a deduce ilegal TVA.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că vizat în cauză este administratorul firmei, Teodor Florescu, suspect şi anul trecut într-un dosar privind achiziţii false şi evaziune fiscală.

În prezent, acesta este bănuit că a înregistrat achiziţii fictive, cu ajutorul a două firme fantomă, dintre care două deţinute de apropiaţi ai săi şi opt fiind pe numele unor persoane fără adăpost, pentru a cere deduceri de TVA şi a-şi diminua profitul pentru reducerea impozitului. Bugetul de stat ar fi fost astfel prejudiciat cu 1 milion de lei.

În iulie anul trecut, Teodor Florescu a fost acuzat că, tot pentru a se sustrage de la plata TVA şi a impozitului pe profit, s-a implicat împreună cu alte persoane în organizarea unui circuit fictiv de documente, prin care au fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, dar şi de terenuri, prejudiciind bugetul de stat cu aproximativ 23 de milioane de euro. Florescu a stat atunci în arest pe parcursul lunilor iulie şi august.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite