Administratorul special al World Trade Center Bucureşti, reţinut pentru delapidare în formă continuată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
world trade center bucuresti

Administratorul special al World Trade Center Bucureşti a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, el fiind acuzat că şi-a însuşit bani şi bunuri în valoare de peste 500.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, procurorii au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. 

“În perioada septembrie 2019 – noiembrie 2021, inculpatul, în calitate de administrator special, respectiv director executiv al S.C. WTCB S.A., societate aflată în insolvenţă, cu atribuţii de administrare a patrimoniului societăţii, având totodată în gestiune mai multe bunuri, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, şi-a însuşit bunuri în valoare totală de 103.395,35 de lei, în modalitatea achiziţionării acestora în numele şi din bugetul societăţii, iar în perioada aprilie – septembrie 2021, şi-a însuşit suma totală de 416.045 lei, în modalitatea ridicării banilor din casierie cu titlu de avans/avans spre decontare, justificând ulterior sumele respective prin emiterea unor decizii de acordare a unor prime băneşti lipsite de temei. În intervalul 11.03.2021 – 09.11.2021, a falsificat un înscris, în modalitatea alterării conţinutului acestuia, iar în intervalul 19.11.2021 – 03.12.2021 a falsificat un alt înscris în modalitatea antedatării acestuia”, se arată în comunicatul Parchetului. 

Administratorul special a fost reţinut pentur 24 de ore şi va fi prezentat Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare la domiciliu pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite