Administrator al Casei Poporului către organizatorii concertului Bon Jovi: „În grădina mea, fac ce vreau”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii organizatorilor concertului susţinut de Bon Jovi dumincă seară au declarat că administratorii clădirii Parlamentului au refuzat din start să concesioneze această zonă, pe explicaţia „grădina mea, fac ce vreau şi organizez ce vreau”.

„Dl Marcel Avram a avut o discuţie cu Administraţia din cadrul casei Parlamentului, a rugat frumos, pentru o anumită zonă care încă nu a fost contractată de noi, ca organizator, să ne-o pună în contract. Acest lucru a fost imediat respins, fără niciun fel de explicaţie. În schimb, cu o oră înainte de eveniment, s-a umplut toată zona de sud a Casei Poporului, în care nu poţi să intri dacă nu ai o anumită legitimaţie, invitaţie. Asta înseamnă că acolo s-a produs o zonă, creată de Casa Poporului, fără acordul nostru, ca organizator. Din partea lor a fost un comentariu care a ajuns foarte clar la dl Avram, unul dintre administratorii Casei Poporului a spus foarte clar: în grădina mea, fac ce vreau şi organizez ce vreau eu. Nu mi se pare corect ca unii să stea pe gratis, iar alţii să facă mari eforturi să cumpere un bilet”, a declarat Denise Săndulescu, reprezentantă al organizatorului concertului Bon Jovi, la Digi 24.

Sute de angajaţi ai Senatului, Camerei Deputaţilor şi Curţii Constituţionale, dar şi prieteni, vecini şi rude ale acestora au asistat, duminică, gratis, la concertul Bon Jovi din curtea Palatului Parlamentului, eveniment la care biletele au costat între 230 de lei şi 2.400 de lei.

Imaginea peluzei Parlamentului, plină de oameni care s-au înghesuit să se bucure gratis de concertul Bon Jovi, a condus la reacţii puternice din partea societăţii civile. Situaţia a fost semnalată de Oana Gheorghiu, vicepreşedinte al ONG-ului „Dăruieşte viaţă“, asociaţia care construieşte din sponsorizări primul spital de oncologie şi radioterapie pediatrică din Romania. „ Ceva frumos, neaoş, românesc. Dealul Parlamentului, acolo unde plătitorii de bilete nu au acces, e plin de oameni. Sute, după estimarea mea“, a scris aceasta pe Facebook ca dovadă postând şi o poză.  

Ulterior, la finalul concertului, aceasta a postat un filmuleţ cu coloane de maşini care ies din curtea Parlamentului la finalul concertului. „Am întrebat un jandarm ce fel de bilet era necesar pentru a avea acces gratuit cu maşina şi super poziţie la concert. Să fii trecut în tabel, mi-a spus. Nesimţirea politicienilor e fără limite, căci nici măcar un bilet la concert nu plătesc şi nici cu prostimea nu vor să se amestece“, a scris aceasta ulterior, comentând că imaginea reprezintă „anii de glorie în care Parlamentul devine unealtă de furt“.

Angajaţii din Parlament care ştiu de organizarea evenimentelor din interiorul instituţiei sau în curte păstrează tăcerea în ceea ce priveşte concertul Bon Jovi. „Adevărul“ a încercat să obţină o reacţie de la cei din fruntea Secretariatului General al Senatului. Mihăiţă Calimente, secretar general adjunct al Senatului, nu a răspuns la mesajele şi telefoanele noastre. Ulterior, detalii despre cele întâmplate duminică seară au fost cerute Biroului de relaţii publice de la Senat, adică structura care ar trebui să ştie tot ce se întâmplă în instituţie. Nimeni nu ştie nimic despre cum a fost posibil accesul tuturor acelor maşini sau dacă ar fi fost un alt eveniment desfăşurat acolo. 

Întrebaţi de intervalul orar în care este permis accesul maşinilor în Parlament şi dacă se aplică şi în weekend, Biroul de Presă a comunicat: „Nu ştiu să vă răspund la întrebarea asta. În principiu, toţi cei care au ecusoane de acces pot intra în curte“. Întrebaţi dacă duminică seară a avut loc vreun eveniment, eventual chiar permisiunea pentru concertul Bon Jovi, răspunsul a fost, iar, evitat: „După cunoştinţele mele nu cunosc şi nu ştiu să vă răspund. Dacă vreţi detalii mai clare, trimiteţi o cerere pe 544 (legea privind accesul la informaţii de interes public-n.r.)“.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite