Adina Florea nu mai vrea şefia Secţiei Speciale. Aceasta s-a retras din procedura de numire în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adina Florea s-a retras din procedura de numire pentru şefia Secţiei Speciale, foto Mediafax
Adina Florea s-a retras din procedura de numire pentru şefia Secţiei Speciale, foto Mediafax

Procurorul Adina Florea s-a retras din procedura prin care ar fi urmat să fie numită şef al Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţiei,

Adina Florea a decis că nu mai vrea să fie şefă a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) şi s-a retras din procedura de numire, susţin surse judiciare pentru Mediafax.

Plenul CSM a încercat deja de 7 ori să valideze rezultatele concursului pentru şefia Secţiei Speciale câştigat de Adina Florea. Eforturile nu au avut, însă, succes - adesea, o parte dintre membrii CSM au absentat, ceea ce a dus la neîntrunirea cvorumului, iar în alte şedinţe numărul de voturi a fost egal pentru ambele opţiuni - „împotrivă” şi ”pentru”.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, săptămâna trecută, că, din punctul său de vedere, SIIJ trebuie ori desfiinţată, ori radical modificată competenţa ei. De altfel, unul dintre obiectivele PNL odată cu ajungerea la guvernare a fost desfiinţarea acestei secţii.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, săptămâna trecută, că – dacă se va repune pe ordinea de zi a Plenului CSM numirea Adinei Florea la conducerea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) – votul său va fi ”categoric împotrivă”.

„Nu aş vrea să inflamez din nou acest subiect. (...) Nu sunt deloc mulţumit de activitatea acestei instituţii şi, de aceea, o vom aborda în anul care vine cu prioritate”, a spus Predoiu.

Acesta a afirmat că a discutat „informal” cu membrii CSM despre funcţionarea acestei secţii şi că nu a interacţionat cu reprezentanţii acestei instituţii, în acest context el arătând că ”abordează subiectul SIIJ prin intermediul CSM”.

”Deocamdată, lucrurile nu sunt în regulă acolo şi nu o spun doar eu. Lucrurile nu sunt în regulă, nici cum au fost gândite, nici cum au fost lucrate, nici cum au fost reglementate şi nici cum funcţioneză. (...) Nu ne grăbim în acest an să facem pe picior o iniţiativă, vom discuta după Anul Nou”, a mai spus Predoiu.

Întrebat ce părere are despre numirea Adinei Florea la conducerea SIIJ, Predoiu a afirmat că, în mod ”categoric” - dacă se va discuta în CSM numirea Adinei Florea ca procuror-şef al SIIJ - votul său va fi împotrivă.

Decizia vine în contextul în care, recent, peste 200 de instanţe şi parchete s-au pronunţat pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite