Adevărul Live: Mircea Geoană, despre dilemele de securitate între ţările NATO-UE. Şi România?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce s-a petrecut în ultimele câteva săptămâni este ceva care nu s-a mai văzut de generaţii în niciun caz în istoria NATO şi UE.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Aliaţii din spaţiul euro-atlantic se sancţionează reciproc prin măsuri de supra-tarifare echivalente cu nişte sancţiuni severe în valoare de sute de miliarde de euro, trimiţându-se unele pe celelalte în judecată la nivelul Organizaţiei Mondiale a Comerţului. 

Reapare o întrebare mai veche în legătură cu poziţia Preşedintelui Trump privind respectarea prevederilor Tratatului de la Washington şi a principiului fundamental al apărării colective. Se profilează posibilitatea dramatică a unui BREXIT dur, fără reguli, ceea ce ar putea duce, la limită, la un dezastru major pentru Regatul Unit, Scoţia şi Irlanda de Nord ameninţând să iasă din structura statală de acum, una pentru a rămâne în UE, cealaltă pentru a se reuni cu patria-mamă, Republica Irlanda. 

În acest context, ne interesează o analiză a problemelor şi provocărilor de securitate care apar acum pe linia de est NATO/UE şi care ar putea afecta în mod direct România dar şi, în acelaşi timp, a şanselor de care am putea profita în urma redesenării sistemului de alianţe. 

Acestea sunt temele discuţiei pe care jurnalistul Cristian Unteanu o va purta cu Mircea Geoană, fost ambasador al României în SUA şi fost Ministru de Externe al ţării noastre. Urmăriţi acest dialog pe Adevărul LIVE începând cu ora 14.00. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite