Adevărul Live. România, în bătaia rachetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sss

Am fost dintotdeauna însă, nu datorită nouă ci ca rezultat al unor înţelegeri care s-au făcut mult deasupra noastră, am reuşit să supravieţuim şi, pe cât s-a putut, să avem un oarece dialog cu părţile potenţial combatante.

Acum, din nou, pare că ne apropiem de un moment de foarte înaltă tensiune care să devină şi unul de contruntare pe una dintre zonele de contact între NATO şi Federaţia Rusă. Interesant este să determinâm dacă, spre deosebire de alte perioade, România ar putea avea caracteristicile unei zone strategice de confruntare militară sau dacă-şi păstrează vechea poziţionare de ţară de margine între imperii care doar trec şi pleacăm pe aici, stabilindu-şi în alt loc linia de front. 

Nervozitatea tuturor pieţelor de putere a devenit foarte mare după anunţul făcut de cele două super-puteri, SUA şi Rusia, privind retragerea din Tratatul IMF şi reînceperea brutală a unei curse a înarmării fără limite. Care este (sau care ar trebui să fie întrebările la care să răspundă guvernanţii noştri care, inexplicabil, par să se cufunde într-o tăcere absolută? 

Dacă vă interesează răspunsuri, încercăm să le oferim, pe Adevărul LIVE, începând cu ora 13, într-o emisiune în care jurnalistul Cristian Unteanu îl are ca invitat pe generalul de armată Constantin Degeratu, fost consilier prezidenţial pe probleme de apărare şi Şef al Statului Major General.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite