VIDEO Adevărul Live: Cum a ajuns Băsescu de la protectorul justiţiei la acuzatorul procurorilor şi judecătorilor

VIDEO Adevărul Live: Cum a ajuns Băsescu de la protectorul justiţiei la acuzatorul procurorilor şi judecătorilor

Traian Băsescu FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus luni seară, într-un interviu acordat B1TV, că procurorii vor „scalpuri de politicieni la cingătoare”, iar judecătorii sunt, nefiresc, partenerii DNA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dan Marinescu, redactor-şef Adevărul, a comentat la Adevărul Live declaraţiile lui Traian Băsescu de luni seară, în oglindă cu cele ale lui Traian Băsescu pe vremea când era preşedinte.

De ce s-a schimbat evaluarea fostului preşedinte asupra justiţiei? Ce îl deranjează pe Traian Băsescu atât de tare încât atacă un sistem întreg pe care altădată îl apăra? Ce au făcut şefii de instituţii - o parte numiţi şi susţinuţi de fostul preşedinte - ca Traian Băsescu să îşi schimbe părerea despre ei în câteva luni? 
 

Citeşte şi:
 
 
Preşedintele Curţii Supreme, Livia Stanciu, i-a dat o replică fostului preşedinte Traian Băsescu, care afirmase că ”Florian Coldea, Codruţa Kovesi şi Livia Stanciu sunt artizanii acestui mod răvăşit de a a face justiţie, fără respect pentru cel care nu este condamnat”.
 
 
Premierul Victor Ponta aşteaptă ca fostul preşedinte Traian Băsescu să fie chemat în faţa procurorilor pentru a răspunde politic şi penal „pentru toate relele făcute“.
 
 
Fostul preşedinte Traian Băsescu a avut o reacţie ciudată faţă de anchetele DNA: i-a pus la zid, dintr-un foc, pe Laura Codruţa Kovesi (şefa DNA), Florian Coldea (adjunctul SRI) şi Livia Stanciu (preşedintele Curţii Supreme). Practic, Traian Băsescu a devoalat un anti-Traian Băsescu. Fostul şef al statului a mai domolit tonul agresiv cu câteva anecdote.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările