Adevărul LIVE, Grigore Cartianu despre „MicrosoftGate“: „Ecaterina Andronescu mi se pare personajul cel mai josnic din această listă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul Grigore Cartianu a analizat, la Adevărul LIVE, cel mai mare scandal de corupţie din ultimii 20 de ani în care sunt implicaţi nouă foşti miniştri care ar fi luat şpăgi de zeci de milioane de euro.

Principalele declaraţii:

Nu mă aştept să aibă mustrări de conştiinţă şi să spună: „Am furat!“. Eu cred în povestea americană. Ei nu se cramponează că este Microsoft. Justiţia americană, serviciile americane, nu coboară steagul în faţa marilor companii sau a politicienilor. Sunt prim-miniştri şi miniştri care contrasemnează, care lucrează pentru mafie. Nu-i obligatoriu ca un prim-ministru să ştie ce se află în spatele unei hotărâri de Guvern, dar de cele mai multe ori ştie.

Eu m-aş uita puţin pe lista asta. O avem pe lista distinsa doamnă Ecaterina Andronescu, care a avut vreo patru mandate, iar acum gestionează ministerul Eduaţiei şi Cercetării prin pupili. Nici acum elevii nu au manuale la şcoală. Elevii de a întâia vor avea manuale noi sau vechi după 15 noiembrie. Asta dacă totul merge şnur. Ecaterina Andonescu mi se pare personajul cel mai josnic din această listă. Vine la televizor ca o delicată de atâţia ani. Este de o abjecţie rară dacă luăm în calcul dosarul de plagiat în cazul lui Ponta.

Adriana Ţicău este mai puţin cunoscută, dar activă. Doamna Ţicău este acum europarlamentar. Un mandat de europarlamentar înseamnă un milion de euro pus deoparte. Domnul Dan Nica este biban mare, de Dunăre. AQu fost anchete de presă extraordinare cu imperiul lui de la Dunăre. Dan Nica are nişte fire groase prin care este legat de lucrurile murdare ale guvernării. Probabil că nici nu se poate guverna fără el. El este limitat intelectual. Mi se pare că Fenechiu este copil mic pe lângăc e a făcut Nica.

Alexandru Atanasiu, distinsul, domn' profesor, care meliţea pe la televizor, dar cu ştaif de profesor. Vom vedea ce va spune instanţa şi în cazul lui. Şerban Mihăilescu, într-un cuvânt şpagă. Valerian Vreme, nici el nu a pierdut vremea pe la minister.

Televiziunile au cea mai tristă situaţie. Majoritatea televiziunilor de ştiri au nişte teme propagandistice atât de evidente încât nu îi mai interesează nimic. Antena 3 este simbolul acestei non-prese. Ei au de tocat până pe 16 noiembrie. Se plasează complet împotriva interesului public. Ei îi batjocoresc cei mai ru pe oamenii care se uită magnetizaţi la noi.


Primul nume de pe lista DNA este cel al senatorului PSD Ecaterina Andronescu, ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioadele 28 decembrie 2000 - 19 iunie 2003, 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009 şi 2009 - 2012. Aceasta este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Deputatul Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în perioada septembrie 2010 - februarie 2012, este suspectat de abuz în serviciu, iar senatorul Şerban Mihăilescu este bănuit că, în perioada când a fost ministru coordonator al SGG (decembrie 2000 – octombrie 2003), ar fi săvârşit infracţiunile de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani.

„Lista ruşinii“ îi mai conţine  pe Dan Nica (fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, în perioada 2000 – iulie 2004), Adriana Ţicău (ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada iulie-decembrie 2004), Gabriel Sandu (ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010), Alexandru Athanasiu (ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2003 – 2005), Mihai Tănăsescu (ministru al Finanţelor Publice în perioada 2000 -2004) care sunt acuzaţi de abuz în serviciu, trafic de influenţă, luare de mită şi spălare de bani.

La rândul lui, Daniel Funeriu (ministru al Educaţiei şi Cercetării în perioada 2009 – 2012)  este şi el suspectat de abuz în serviciu.

Intră pe LIVE.ADEVARUL.RO şi urmăreşte emisiunea

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite