Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, vorbeşte despre dosarele care zguduie lumea politică, la Adevărul Live, de la ora 11.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandalurile de corupţie au lovit rând pe rând toate partidele politice. Că vorbim despre cazurile recente Adrian Duicu, Radu Mazăre sau Nicuşor Constantinescu de la PSD, despre Florin Popescu de la PMP, despre Dan Radu Ruşanu şi, mai nou, Horea Uioreanu de la PNL, dosarele instrumentate de DNA, în care sunt implicaţi oameni politici cu greutate, nu ţin cont de cine este la putere şi cine este în opoziţie.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

 

În acest context, încrederea populaţiei în Direcţia Naţională Anticorupţie este în creştere, după cum o arată şi ultimul sondaj de opinie realizat de INSCOP la comanda ziarului Adevărul.

Iar politica nu este singurul domeniu în care pare să fi început curăţenia. Dosarele deschise pentru fapte de corupţie şi arestările preventive din rândul judecătorilor, poliţiştilor şi medicilor sporesc încrederea oamenilor că şi în România lucrurile încep să-şi intre în normal şi că vinovaţii încep să fie traşi la răspundere. 

Cât de profunde sunt aceste schimbări şi, mai ales, cât sunt ele de ireversibile, aflăm din interviul pe care procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, îl acordă jurnalistului Dan Marinescu, de la ora 11.00, la Adevărul Live.


Citeşte şi:

INTERCEPTĂRI Horea Uioreanu, fost şef al CJ Cluj, primea mita în tranşe: „Şi total cât îi? Îmi spunea că un miliard şi ceva până la urmă”

Interceptările din rechizitoriul făcut de DNA în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, este acuzat de luare de mită,  arată, printre altele, că sumele primite erau consemnate în carneţelul consilierului său personal, potrivit DIGI24. Mai mult, procurorii spun că, în ziua în care a fost anunţat câştigătorul licitaţiei pentru modernizarea pistei aeroportului din Cluj-Napoca, lucrările erau deja terminate.

Cât de greu ia o amendă baronul Nicuşor Constantinescu

Lui Nicuşor Constantinescu (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, i-au trebuit cinci ani ca să înceapă să plătească la Fisc din sutele de mii de lei cu care l-a amendat instanţa, pentru că nu a pus în aplicare mai multe hotărâri definitive privind eliberarea unor documente. Cei care au tărăgănat aplicarea legii au fost tocmai angajaţii de la Fisc, care aveau ca sarcină de serviciu să recupereze banii statului.

Deputatul PMP, Florin Popescu, salvat de la arest preventiv de majoritatea PSD: „Am cerut sprijin divin“

Deputaţii au respins, marţi, cererea privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu, fiind exprimate 224 de voturi „împotrivă" şi 78 „pentru". Parlamentarul este acuzat de procurori de luare de mită. Acesta a declarat în faţa colegilor săi că nu este un pericol public.

Radu Mazăre, despre sesizarea trimisă de DNA la Inspecţia Judiciară: Băsescu împarte teroarea cu procurorii de la DNA

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, referitor la faptul că procurorii anticorupţie au sesizat Inspecţie Judiciară (IJ) cu privire la judecătoarea care a decis punerea sa în libertate, că preşedintele Traian Băsescu „împarte teroarea cu procurorii de la DNA”.

Reţeaua baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, şi oamenii săi de încredere

Adrian Duicu ilustrează fără doar şi poate tipul baronului de PSD, care odată cocoţat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi a acaparat toate instituţiile publice până la sufocare. S-a îmbătat uşor de la “aburii” puterii, care i-a luat minţile, astfel că a căzut uşor în plasa procurorilor DNA.

Trei mari puteri laudă anticorupţia din România

Statele Unite, Franţa şi Anglia au lăudat unanim în ultimele zile, prin ambasadorii trimişi la Bucureşti, activitatea procurorilor DNA şi a inspectorilor ANI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite