Acuzaţii grave: Unul dintre minerii răniţi în Mina Uricani, ucis de infecţiile din spital? Ministerul Sănătăţii face o anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acuzaţie: minerul din Mina Uricani ucis de infecţiile din spital. FOTO: Arhiva „Adevărul“
Acuzaţie: minerul din Mina Uricani ucis de infecţiile din spital. FOTO: Arhiva „Adevărul“

Unul dintre minerii răniţi grav în urma exploziei din Mina Uricani a murit, joi dimineaţa, la Spitalul de Arşi din Capitală. Bărbatul avea arsuri pe 50% din suprafaţa corpului şi la nivelul căilor respiratorii. Şi se pare că la doi ani de la tragedia din Colectiv infecţiile intraspitaliceşti continuă să facă victime. Aşa acuză Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor. Ministerul Sănătăţii a cerut o anchetă.

UPDATE În cazul minerului decedat astăzi la Spitalul de Arşi, ministrul Sănătăţii a solicitat ca Inspecţia Sanitară de Stat sa faca un control. „Se va controla daca se confirmă informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la decesul minerului”, spun oficiali din Minisetrul Sănătăţii.

Minerul care a încetat din viaţă în această dimineaţă după explozia din mină din urmă cu 10 zile ar fi fost ucis de infecţiile dobândite în Spitalul de Arsuri din Capitală. Fişa pacientului arată clar faptul că avea două infecţii cu Klebsiella şi Pioceanic, germeni extremi de periculoşi ce se găsesc cel mai adesea în spitale, susţine preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, citat de digi24.

Fişa pacientului arată că minerul avea două infecţii cu Klebsiella şi Pioceanic, germeni extremi de periculoşi ce se găsesc cel mai adesea în spitale. Preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor susţine că pioceanicul a ajuns în corpul minerului din cada în care a fost spălat.

image
Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite