Actriţa Draga Olteanu Matei a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă în această noapte, la Spitalul ”Sf. Spiridon”, din Iaşi, unde fusese internată în urmă cu câteva zile, pentru o hemoragie digestivă. Draga Olteanu avea 87 de ani.

Şefa UPU SMURD Iaşi Diana Cimpoeşu a declarat că, în pofida eforturilor echipei medicale, starea actriţei s-a degradat, ea având multiple afecţiuni.

Draga Olteanu Matei a fost internată pe 13 noiembrie la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a fost transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, din cauza unei hemoragii digestive.

GALERIE FOTO

Actriţa a împlinit pe 24 octombrie venerabila vârstă de 87 de ani şi mărturisea, anul trecut, într-un interviu pentru TVR, că este energică şi încrezătoare în viitor: 

„Mulţumesc lui Dumnezeu, mă simt bine. Presupun că la vârsta asta îţi mai slăbeşte vederea, îţi mai slăbeşte auzul, îţi mai încetineşte pasul. (...) În orice caz, eu simt energie în mine, eu mai simt energie. Cât o mai fi...Ce a fost rău a trecut. Ştiu de la maestrul Beligan că nu te costă nimic să zâmbeşti, şi să fii amabil cu toată lumea. Şi nu din calcul fac asta, mie îmi sunt dragi oamenii. Pe fiecare îi întâmpin cu braţele deschise. Cred că asta îmi şi dă energie”.

Draga Olteanu Matei s-a stabilit de mai mulţi ani la Piatra Neamţ, unde locuia la o pensiune din oraş.

Citeşte şi: „Din culisele cinematografiei“. Cum a ajuns Draga Olteanu-Matei să fie „victima“ naţionalizării din 1948

Draga Olteanu Matei a făcut parte din generaţia de aur a teatrului românesc. A absolvit IATC în anul 1956, iar de atunci şi-a dedicat întreaga viaţă actoriei. 

A jucat în 35 de filme, în opt piese de teatru, a scris doua scenarii pentru filme („Patima“ şi „Dumbrava minunată“). În toţi aceşti ani a adunat în palmares premii: ACIN (1975), premiul TVR şi Prime Time World Broadcast pentru cea mai iubită actriţă (2003), premiul UNITER pentru întreaga activitate (2004). 

A fost decorată cu Steaua României în grad de cavaler şi era societară de onoare a Teatrului Naţional Bucureşti.  

În octombrie 2011, artista a primit o stea pe Walk of Fame - Aleea Celebrităţilor din Bucureşti, în semn de preţuire şi recunoaştere pentru întreaga carieră. 

Draga Olteanu Matei este cetăţean de onoare al Capitalei şi al municipiului Piatra Neamţ, oraş în care trăieşte din 2006. În urbea de sub Pietricica, artista a înfiinţat Compania Draga Olteanu Matei şi Teatrul Vostru, unde coordona activitatea trupei de actori neprofesionişti.
 

Citeşte şi:

Cine a fost îndrăgita actriţă Draga Olteanu Matei, una dintre legendele teatrului românesc

Draga Olteanu Matei a fost căsătorită de trei ori, iar pe ultimul soţ l-a divinizat: „Aş fi preferat să mor odată cu el“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite