Actorul Marius Vizante, mesaj către Gabriel Oprea: „Boss, tu chiar mai dormi liniştit?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Florea Vizante FOTO Marian Iliescu
Marius Florea Vizante FOTO Marian Iliescu

Cazul poliţistului Bogdan Gigină, care a murit după ce a căzut cu motocicleta în timp ce făcea parte din coloana oficială a lui Gabriel Oprea, stârneşte reacţii dure chiar şi la aproape un an de la tragedie. Actorul Marius Florea Vizante a postat pe Facebook un mesaj intitulat „Boss, tu chiar mai poţi trăi liniştit?” în care face referire la moartea poliţistului, cât şi la Mineriadă sau la tragedia de la Maternitatea Giuleşti.

Redăm mai jos întregul mesaj postat de actorul Vizante pe pagina sa de Facebook:

„Boss, tu chiar poţi să dormi liniştit?

Sunt unii care, deşi au funcţii înalte, sunt preşedinţi, miniştri, judecători, procurori, manageri generali, sunt doctori în stiinţe şi arte ş.a.m.d. şi care nu pot fi chemaţi mai bine decât cu apelativul Boss. E, cu ăştia am eu o vorbă. Şi pentru că nu am nimic de ascuns o s-o zic în gura mare, ca s-o audă şi alţii:

Trăiesc într-o ţară bogată care n-are de niciunele: n-are păduri, n-are petrol, n-are gaze, n-are curent electric, n-are apă pentru că toate sunt exploatate de firme din alte ţări. Cineva a îngăduit să se întâmple asta...

Trăiesc într-o ţară bogată care n-are de niciunele, deşi toată pulimea plăteşte taxe mai rău ca pe vremea otomanilor.

Trăiesc într-o ţară săracă în care nimeni nu e condamnat pentru defrişările masive, sau pentru că nu avem autostrăzi, spitale, şcoli, manuale, teatre, stadioane, televiziune. Cineva a îngăduit să se întâmple toate astea... Am şi eu o întrebare:

– Boss, tu chiar poţi să dormi liniştit?

*

Trăiesc într-o ţară democratică în care un preşedinte a chemat minerii să linşeze demonstranţi. Ba, chiar de mai multe ori... Unii au pierit, alţii sunt mutilaţi, iar majoritatea au rămas cu ideea că nu se mai poate face nimic pentru ţara asta. Preşedintele zâmbeşte în continuare, deşi a ajuns la o vârstă la care s-ar putea admite regrete... Am şi eu o întrebare:

– Boss, tu chiar poţi să dormi linştit?

*

Trăiesc într-o ţară modernă în care mor copii în flăcări prin maternitate sau club. De ce nu e nimeni condamnat? Cineva a îngăduit asta...

Trăiesc într-o ţară bolnavă în care omenii mor în spitale. Ei mor din cauza infecţiilor contactate acolo sau din cauză că lipsesc medicamente şi aparatură (unele sunt noi dar nu funcţionează,altele sunt furate de medici, iar restul sunt exportate de şmecheri!). De ce nu e nimeni condamnat? Cineva a îngăduit asta...

Trăiesc într-o ţară ciudată în care un prim-ministru, un ministru de interne şi alţi câteva sute de înalţi funcţionari ocupau funcţii cu doctorate plagiate (mai precis, furate!). Sunt prin academii unii care au scris mai mult decât au citit în toată viaţa lor... Nici unul dintre toţi hoţii ăştia nu şi-a dat demisia când a fost demascat!

Trăiesc într-o ţară mereu surprinzătoare unde legea permite să alegi primari condamnaţi penal, unii chiar din închisoare!!!

Trăiesc într-o ţară fantastică în care parlamentarii îşi scriu legi care să-i facă de neatins, să-i facă... Zei. Ei singuri îşi stabilesc imunităţi, salarii, prime, concedii, indemnizatii, rente viagere. Deşi poporul a votat reducerea numărului de parlamentari, surpriză, numărul lor a crescut.Tot ei (puhoiul nesfârşit de parlamentari plagiatori, hoţi, imorali, sfetodocţi) votează cine să fie cercetat penal şi cine nu... Am şi eu nişte întrebări:

– Dacă n-ai nimic pe conştiinţă de ce nu-i laşi cei abilitaţi să te analizeze? Pe bune, Boss, de ce nu stai la rând, ca toată lumea? De ce ocupi funcţii cu doctorate scrise de alţii? Ce te faci când chiar tu trebuie să fii diagnosticat de-un doctor d-ăsta... inventat? De ce ai nevoie de escorte poliţieneşti chiar şi când mergi la budă? Te-ai întrebat ce-ar fi păţit Bogdan Gigină dac-ar fi evitat acea groapă şi-ai fi nimerit tu în ea? 

Boss, tu chiar poţi să dormi linştit?

*

Trăiesc într-un stat de drept în care unii au furat milioane (cu zecile, cu sutele) - sunt unii care au pe cazier miliarde, şi care, deşi au fost dovediţi, umblă liberi printre păgubiţi. Ba, chiar le râd în nas! Unii au stat la mititica 2-3 ani, alţii câteva luni, iar larga majoritate a luat cu suspendare. Sistemul judiciar a permis asta. Dar ce e şi mai trist e că trăiesc într-un stat de drept în care hoţii, după ce că sunt liberi, nu restituie nici prejudiciul! Cineva a îngăduit să se întâmple toate astea... şi multe, multe altele. Curios, eu am o singură-ntrebare:

– Boss, tu chiar poţi să dormi linştit? - Eu, deşi n-am nici o vină, nu pot!”.

   

Votul din Senat

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori să voteze împotriva cererii DNA ce încuviinţare a urmăririi penale în dosarul poliţistului Bogdan Gigină, în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă, precizând că în noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate şi ministrul de Interne nu dă comenzi referitor la viteză sau traseu.

Pe 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit, la 28 de ani, în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul căzând cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite