FOTO Actorul Geo Costiniu, înmormântat la Cimitirul Bellu în cerc restrâns

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul Geo Costiniu, care a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la Cimitirul Bellu din Bucureşti. Sicriul a fost depus la Teatrul Odeon până la ora 12.00, pentru cei care au vrut să-i aducă un ultim omagiu. Apoi actorul a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, într-o slujbă discretă, în prezenţa oamenilor apropiaţi.

UPDATE: Geo Costiniu, aproape singur pe ultimul drum

A fost idolul tinerilor în anii '70, dar a sfârşit uitat de lume. La cimitir i-au stat alături două dintre cele cinci neveste pe care le-a avut şi o mână de prieteni. Aceasta a fost înmormântarea actorului Geo Costiniu, desfăşurată sâmbătă, la Cimitirul Bellu.

UPDATE: Cortegiul funerar al actorului Geo Costiniu a pornit de la Teatrul Odeon către Cimitirul Bellu din Capitală, unde, începând cu ora 14.00, ar trebui să înceapă slujba de înmormântare.


Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu actorului a murit luni noapte, la 63 de ani, au putut merge până la ora 12.00 la Teatrul Odeon din Bucureşti, unde sicriul său a fost depus azi-dimineaţă.

image

Foto

image

Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Bellu, unde va fi înmormântat, alături de alţi artişti celebri ai României.

Iniţial, reprezentanţii teatrului bucureştean au anunţat că actorul urmează să fie înmormântat la Cimitirul Străuleşti 2, iar ziua de sâmbătă a fost aleasă astfel încât să poată participa şi fiul său din Suedia. 

TVR 2 difuzează astăzi, de la 14.10, in memoriam Geo Costiniu, filmul „Septembrie“, realizat în 1978, în regia lui Timotei Ursu. Geo Costiniu joacă rolul lui Vali, un tânăr din Braşov care este suspectat de autorităţi în cazul unor furturi. 

O carieră începută de la 8 ani

Geo Costiniu a început să joace în producţii de televiziune încă de la vârsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca în spectacole la Casa Studenţilor din Bucureşti. În anul IV de facultate, a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitală, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei. După absolvirea facultăţii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, unde a jucat între anii 1973 şi 1974.

Din 1974, a fost actor la Teatrul Giuleşti (actualul Odeon) din Bucureşti, pe scena căruia a interpretat numeroase roluri în piese precum „Pălăria Florentină“, „Omul care a văzut moartea“, „Patima roşie“, „Marchizul de Sade“.

A debutat în filme în anul 1972, în pelicula „Paraşutiştii“, de Dinu Cocea. Printre filmele în care a jucat se numără „Aştept provincia“ (1995), „Neînvinsă-i dragostea“ (1993), „Patul conjugal“ (1993), „Capul de răţoi“ (1992), „Întâmplări cu Alexandra“ (1989), „De ce are vulpea coadă? “ (1988), „Nişte băieţi grozavi“ (1987).


Filmul „Septembrie“, povestea de dragoste care l-a făcut celebru pe Geo Costiniu, la TVR 2

TVR 2 difuzează astăzi, de la 14.10, in memoriam Geo Costiniu, filmul „Septembrie“, în care joacă regretatul actor. Geo Costiniu, care a încetat din viaţă în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani, este înmormântat astăzi la cimitirul Bellu din Bucureşti

A murit actorul Geo Costiniu. Avea 63 de ani

Geo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitală, a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani. Cel mai recent spectacol în care a jucat a fost "Marchizul de Sade" (2005), în regia lui Beatrice Rancea, la Teatrul Odeon. Interpreta rolul unui nebun de la azil. "Avea probleme de sănătate, recent nu prea a mai apărut pe scenă", au declarat reprezentanţii instituţiei pentru "Adevărul".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite