Activitatea în Casele de Sănătate este suspendată până luni. Autorităţile aşteaptă un soft din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea în toate Casele de Asigurări de Sănătate din ţară este blocată pentru că softul nu mai merge, astfel că zeci de persoane aşteaptă de câteva  ore ca să-şi achite contribuţia sau să obţină diverse adeverinţe.

UPDATE 14:10 La Tulcea activitatea la Casa de Asigurări de Sănătate este blocată la orele de vârf.

UPDATE 14:00 În timp ce toţi funcţionari din ţară au închis ghişeele, la Călăraşi toată lumea este în grafic pentru că la Casa de Asigurări de Sănătate merge soft-ul. Vezi aici detalii.

UPDATE 13:35 Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a emis un ordin de suspendare până luni a activităţii caselor de asigurări de sănătate din ţară. Măsura a fost luată pentru organizarea ghişeelor şi rezolvarea problemelor informatice.

La Braşov, zeci de persoane aşteaptă de câteva  ore ca să-şi achite contribuţia sau să obţină diverse adeverinţe.

În Craiova, softul Casei de Asigurări de Sănătate Dolj stochează o informaţie în trei minute, în loc de 30 secunde.

Problemele au apărut din cauza unui server central care s-a blocat. astfel că funcţionarii de la Casa de Asigurări de Sănătate nu pot lucra pentru că în program apar întreruperi.  Angajaţii lucrează acum doar cu creioane şi hârtii.

Oamenii care vin să-şi plătească contribuţiile sau să obţină o adeverinţă, care să le ateste calitatea de asigurat, pentru medicul de familie sau pentru a se interna în spital, trebuie să stea ore în şir până îşi revin calculatoarele, potrivit Realitatea Tv.

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate spun că problema va mai dura până când va sosi softul de rezervă din SUA.

La Casa de Asigurări de  Sănătate Bucureşti, reprezentanţii instituţiei iau în calcul suspendarea activităţii până luni, pentru organizarea a încă cinci ghişee.

Adeverinţe provizorii de la Casa de Asigurări de Sănătate pentru cei care se grăbesc

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite