Acţiune a salvamontiştilor pentru salvarea unei persoane în Munţii Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele de salvare au cerut intervenţia unui elicopter SMURD
Echipele de salvare au cerut intervenţia unui elicopter SMURD

Salvamontiştii, sprijiniţi de un elicopter SMURD, au acţionat duminică pentru salvarea unei persoane accidentată în zona Sâmbăta, din Munţii Făgăraş. Aceasta a fost transportată la un spital pentru îngrijiri medicale cu elicopterul SMURD.

Update: Conform unui comunicat al Dispeceratului Naţional Salvamont, persoana accidentată astăzi în zona Sâmbăta din Munţii Făgăraş a fost transportată cu elicopterul SMURD la un spital.

"Elicopterul a ajuns în zona şi a aterizat pe o platformă curăţată de zăpadă de către salvamontişti şi turişti. Victima a fost preluată şi transportată către o unitate medicala de specialitate", a anunţat Dispeceratul Naţional Salvamont.

Ştirea Iniţială: "Acţiune în derulare în masivul Fagăraş pentru salvarea unei persoane grav accidentată în zona Sâmbăta. Salvamontiştii vor fi sprijiniţi de către un elicopter SMURD-IGAV care va recupera targa cu accidentatul prin troliere pentru a o transporta la spital", a anunţat Dispeceratul Naţional Salvamont, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, salvamontiştii au acordat primul ajutor victimei, au stabilizat-o şi au pregătit-o pentru a fi preluată de către elicopter. 

Reprezentanţi au Dispeceratului Naţional Salvamont au precizat că victima a suferit răni grave la nivelul coloanei vertebrale, din această cauză fiind solicitată intervenţia unui elicopter SMURD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite