Un bărbat a murit după ce a căzut cu maşina în Dâmboviţa. Un copil şi o femeie sunt răniţi grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O maşină a căzut în Dâmboviţa  Foto: ISU Bucureşti - Ilfov
O maşină a căzut în Dâmboviţa  Foto: ISU Bucureşti - Ilfov

O maşină în care se aflau patru persoane a căzut în Dâmboviţa, în zona Splai Dudeşti – Vitan din Capitală, potrivit ISU Bucureşti – Ilfov. Un bărbat a decedat, două persoane, dintre care un copil, au fost transportate la spital, iar a patra persoană este conştientă.

Evenimentul a avut loc pe sensul de mers Glina spre Bucureşti, iar maşina este răsturnată pe plafon. Un bărbat, aflat în stop cardio-respirator, a fost declarat decedat, iar o persoană este conştientă.

“Din primele verificări efectuate, accidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil umed, autoturismul părăsind partea carosabilă şi răsturându-se în albia râului Dâmboviţa, pe plafon”, a declarat pentru News.ro  comisarul-şef Ovidiu Munteanu, de la Brigada Rutieră a Capitalei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin, a declarat, pentru News.ro, că atunci când au ajuns echipajele de intervenţie, cei trei erau şcoşi din apă, femeia era conştientă, dar în şoc hipotermic, iar copilul şi bărbatul în stop cardio-respirator.

Echipajele SMURD au făcut manevre de resuscitare, în urma cărora copilul şi-a revenit, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat, fiind declarat decesul. Copilul a fost transportat la Spitalul "Bagdasar-Arseni", iar femeia a fost dusă cu ambulanţa SMURD la Spitalul “Sfântul Ioan”, a precizat Adrian Marin.

Un poliţist de la Brigada Rutieră a Capitalei l-a resuscitat pe băiatul care era în maşina ce a căzut în râul Dâmboviţa, până să ajungă echipajul SMURD.

Martori aflaţi în zonă la momentul accidentului spun că un şofer care trecea cu maşina pe celălalt mal al râului Dâmoviţa a văzut accidentul, a oprit, a sărit în apă şi a scos toate cele trei victime, apoi a plecat. 

Un accident asemănător s-a petrecut vineri, când o femeie de 26 de ani a murit după ce a căzut cu maşina în Dâmboviţa în zona târgului Vitan. „Tânăra era blocată în interiorul maşinii şi, când au ajuns echipajele, era de câteva minute bune în apă”, a declarat, pentru „Adevărul”, Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

Femeia a fost scoasă din maşină de scafandri. „Tânăra era blocată în maşină, care era răsturnată şi deja era scufundată în apă. Din primele informaţii, avea pusă şi centura de siguranţă, motiv pentru care i-a fost greu să se elibereze singură”, a declarat, pentru „Adevărul”, Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, în momentul în care a fost scoasă din apă, fata era în stare de inconştienţă. La scurt timp însă, în ciuda eforturilor medicilor, a murit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite